keskiviikko 31. elokuuta 2011

Vinkkejä hääpuvun valitsemiseen


Hääpuvut ovat aina ihania ja upeita. Miksi kuitenkin jotkut puvut näyttävät päällä paremmilta kuin toiset, vaikka kuvasta olisit voinut vannoa, että juuri se on unelmien hääpuku. Kysymys on mittasuhteista ja vartalonmuodosta.

Miten valita vartalonmuotoa parhaiten imarteleva hää- tai juhlapuku? Hääpuvuissa voidaan erillaista kaula-aukon ja helman muotoa käyttämällä häivyttää ja korostaa haluttuja vartalon kohtia. Samoin koristelun painottaminen sinne minne katseet halutaan kiinnittää on niitä pieniä neroja yksityiskohtia jotka tekevät ihmeitä. Tässäpä muutama vinkki.

Jos olet luontaisesti kurvikas (ja onnekas) tiimalasin muotoinen vartalotyypiltäsi, eli hartiat ja lantio on samanlevyiset ja vyötärö kapea näytä muotosi ja valitse alaosasta runsas vyötäröä korostava
trumpettimallinen tai hyvin runsashelmainen ballgown mallinen puku. Paljasta upeat muotosi vartalonmyötäisellä hääpuvulla. Jos olet pluskokonein tiimalasivartalo suosi A-linjaista pukua. Jos taas olet
hyvin pienikokoinen voit valita A-linjaisen tai trumpettihelmaisen puvun. Pitkälle tiimalasivartalolle suositellaan trumpettihelmainen puku.

Jos vartalosi on triangelin tai päärynän muotoinen, eli lantio on leveämpi kuin hartiat, suosi pukuja joiden muoto on A-linjainen (A-linja yleisesti ottaen on kaikkein suopein puvun muoto) tai pukeudu runsashelmaiseen ballgown tanssiaispukuun tai pehmeisiin, laskeutuviin materiaaleihin, jotka myös sopivat päärynävartaloiselle. Kiinnitä huomiota myös puvun yläosaan, sillä esimerkiksi halterneck kaula-aukko tasapainottaa ja pienillä hihoilla ja koristelulla puvun yläosassa huomio kiinnittyy, no yläosaan. Helman toispuoleinen yksityiskohtainen koristelu häivyttää lantiota. Esimerkiksi helmikirjotut puvut sopivat hyvin sekä pehmeiden että kovempien materiaalien kanssa käytettynä.

Omenavartaloisella ongelmakohdat ovat päinvastaiset kuin päärynävartaloisella, eli lantio on kapea mutta hartiat voimakkaat ja raskasrakenteiset. Suosi lyhyitä (tea-lenght) pukuja, sulkamaisia, röyhelöisiä, "rytättyjä" ja ylikorostetun runsaita alaosia A-linjassa tai ball gown mallisissa puvuissa. Myös laahus tuo lisää massaa
alaosaan. Vältä koristelua puvun yläosassa ja suosi koristelua puvun alaosassa ja lantiolla, mikä kiinnittää katseen pois ns. ongelmakohdista.

Suorakaiteen muotoinen vartalotyyppi on täydellisessä balanssissa eli hartiat, vyötärö ja lantio ovat lähes yhtä runsaat. Suorakaiteen muotoiselle vartalolle muodot ja vyötärö rakennetaan käyttämällä esimerkiksi sydämenmuotoisia päänteitä, koristeellisia vöitä ja runsaita, toispuoleisesti voluumia ja rakennetta hyödyntäviä helmoja. Puvuissa käytetään runsasta koristelua vyötäröllä. 



hieman trumpettimainen alaosa ja isot kirjailut tekevät puvusta mielenkiintoisen

upeasti vartaloa korostava malli on vartalonmyötäinen

hieman trumpettimainen alaosa

hääpukuja saa upeissa sävyissä! tässä shampanja

Pieniä yksityiskohtia sekä puvun ylä-että alaosassa

A-linjainen puku on suosituin ja suopein malli

trumpettihelmainen puku korostaa vartaloa hienosti

yksityiskohdilla voidaan katse kiinnittää haluttuihin kohtiin

sydämenmallinen ja koristeellinen yläosa korostaa ylävartaloa.


lauantai 27. elokuuta 2011

Uusia tuotteita ja kampauskuvia


Hiuskoru pinni on kaunis yksityiskohta kampaukseen


Näyttävät sulkakoristeet sopivat hääkampaukseen kuin nenä päähän!





Nyt myös upeita ja edullisia iltalaukkuja häihin ja juhliin! www.ninka.fi

Olemme muuttaneet kaupan rakennetta ja yhdistäneet juhlakaupan ja muotikaupan samaan osoitteeseen.
Tavoitteenamme on palvella entistä paremmin ja monipuolisemmalla valikoimalla. Keräämme maailmalta ainutlaatuista hää-ja hiuskoru muotia ja nyt uutuutena myös vaatteita...osa syksy/talvimallistosta jo saapunut käy tsekkaamassa http://www.ninka.fi/PublishedService?file=&pageID=3&action=view&groupID=391&OpenGroups=391

perjantai 19. elokuuta 2011

Syksy/talvi hiusmuoti Schwarzkopf

Uusi hiusmuoti on jo täällä! Hää-ja juhlakampauksia on niin pitkälle syksyyn buukattu ettei muodin uudet tuulet ole varsinaisesti olleet "se ykkösjuttu" mielessä, joten ymmärtäähän sen. Mutta nyt viikonlopun aikana aion "ruotia ja perata" näitä uusia linjoja ja nauttia niiden parhaista paloista. Usein tuo hiusmuoti sellaisenaan on aika rohkeaa ja siinä haetaan sitä "Wau" -juttua, joten aika harvoin pääsee toteuttamaan linjoja puhtaana kuin rohkeimmille persoonille. Tosin paljon(!!) on hiusmuoti kaupallistunut menneistä vuosista, jolloin hiusmalleja oli välillä joihinkin linjoihin aika vaikea saada. Siinä vaan on riskinä se että tämä "Wau" jää helposti vähän latteaksi ja tuodaanko muotiin silloin oikeasti jotain uutta...? Hyvä kampaaja osaa poimia muodista paloja ja toteuttaa ns. muodin avainsanoja asiakkaansa tyylin päivitykseen. Tällöin asiakas on aina ajassa mukana ja vahvasti oman tyylinen. Sillä vaikka muoti muuttuu...tyyli säilyy sillä tyylin juuret ovat syvemmällä ja siihen vaikuttaa paljon enemmän kuin pelkkä hiustenleikkaus tai vaate. Tyyli on kokonaisuus.

Tässä makupaloja Schwarzkopf kokoelmasta ja linkistä pääsee tutustumaan koko mallistoon.NAMI NAMI  :)








Autumm/Winter 2011 Collection Schwarzkopf

maanantai 15. elokuuta 2011

Juhlakampaus ja -meikki

Vaaleassa hiuksessa näkyvät yksityiskohdat hyvin

Juhlameikki on selkeä, hyviä piirteitä korostava mutta pehmeä
Myös kampauksen muoto ja painopiste on tärkeä
Pohjana käytettiin Ninka mineraalipuuteria Natural Medium sekä korostuksiin Satin Glow, varjostuksiin Matta Bronzer. Luomilla harmaan eri tummuusasteita ja helmiäisvalkoinen, sekä mustat rajaukset. Huulipunana Diva ja rajauksena lumene 010. Kampaus tehty ja viimeistelty Sim -tuottei

torstai 11. elokuuta 2011

Huultenrajaus ja huulipuna

Taulullakin on kehykset, joten huulilla on rajaukset. Huultenrajaus estää huulipunaa karkailemasta juonteisiin ja piirtää huulille selkeät, mutta pehmeät rajat. Jos olet saanut synnyinlahjana selkeä piirteiset huulet eikä juonteita vielä ole, voit käyttää huulipunaa ilman rajausta. Useimmissa tapauksissa rajaus kuitenkin suositellaan vaikka selkeitä juonteita ei vielä olisikaan. Huultenrajauksen ja huulipunan pysyvyyden kannalta huulet tulee pohjustaa meikkivoiteella ja puuterilla ennen meikkausta. Häämeikkiä varten aloita huulirasvan käyttö avoissa, viimeistään pari yötä ennen h-hetkeä ala käytää huulirasvaa öisin, jolloin rasvalla on paras aika imeytyä ja tehdä huulista silkin pehmeät.

Huultenrajauskynän sävy tulisi olla samansävyinen tai astetta tummepi kuin huulipuna. Vaikka huultenrajauksella voidaan muokata huulien omia muotoja, esim piirtää suurempi tai tasapainoisempi amorinkaari, tulee huulten rajauksen mukailla oman huulen kaarta vaikka huulet piirrettäisiinkin yli omien huulten rajoista. Aloita huultenrajaus amorinkaaresta kevyesti pienenpientä katkoviivaa piirtäen molempiin ulkonurkkiin edeten. Lopuksi piirrä huulen alakaari ja pehmennä huulten rajaus huulipunasiveltimellä. On tärkeätä käydä rajaus läpi huulipunasiveltimellä ja levittää huulipuna myös rajauksen päälle, jotta lopputulos on aukottoman pehmeä. Huulipunaa levitettäessä on syytä myös "maalata huulet yhteen", eli avata suuta kevyesti, jotta huulet saadaan rajattua kauttaaltaan.

Huulipunan värin valinnalla voidaan vaikuttaa haluttuun lopputulokseen oleellisesti. Kolmiuloitteinen vaikutelma huuliin saadaan, kun huulipunaa levitetään voimakkaammin ulkonurkkiin ja vaaleaa huulipunaa tai kiiltoa lisätään huulten keskiosaan. Myös amorinkaarta voidaan korostaa piirtämällä valkoisella meikkikynällä tai valokynällä amorinkaaren ulkopuoleset rajat. Vaaleat huulipuna sävyt suurentavat huulia kun taas tummat pienentävät niitä. Mikäli ihon kunto on huono tai kärsii voimakkaasta aknesta, voidaan kirkkaan oranssilla ja hyvin kiiltävällä huulipunalla kiinnittää katse huuliin, pois huonosta ihosta. Tämä toimii todella hyvin. Keltaiset hampaat korostuvat ruskeista tai keltapohjaisista huulipunista, joten valitse kylmä punapohjainen tai pinkki sävy. Voit valita huulipuniksi kolme perussävyä (esim. yksi vaalea, yksi tumma, yksi helmiäinen tms.) joita sekoittelemalla saat monta uutta sävyä!