perjantai 25. tammikuuta 2013

Hiuskoriste trendit 2013

Hiuskoristeissa ja koruissa on menossa selkeästi kahta linjaa; todella isoa ja näyttävää tai pientä, yhden tai muutaman mielenkiintoisen yksityiskohdan antavaa koristetta kampauksessa. Pitsi ja tylli jyräävät nyt häämuodissa puvuissa mutta ovat tulleet asusteihin mukaan myös voimakkaasti. Häämuoti ei olisi häämuotia ilman kimallusta ja säihkettä. Koruilta halutaan nyt näyttävyyttä ja ylellisyyttä. Ennenkaikkea satsataan laatuun ja koruista suosituimpia ovat swarovski kristallikorut. Jos puvussa on paljon koristeita keskitytään muussa asustamisessa esimerkiksi isoihin korvakoruihin ja jätetään kaulakoru pois. Ison kaulakorun kanssa hiuksissa riittää pieni säihkyvä kampa tai pinni. Isompi koriste voi olla aseteltuna kampauksen taakse jos puvun koristeet keskittyvät etuosaan. Hiuskoristeissa asettelulla on merkitystä, eli kampauksissa haetaan uusia kauniita muotoja ja linjoja joita hiuskoristeilla korostetaan tai vahvistetaan. Hiuskoristeen asettaminen osaksi kampausta enemmän otsalle on entistä suositumpaa. Hatut ja hiuskoristeet saavat vaikuteita 40- ja 20-luku tyyliin.

Suositut lettikampaukset ovat yleensä toispuoleisia jo mahdollistaa toispuoleisen hiuskoristeen käytön. Lettikampaus on koristeellinen sellaisenaan tai siihenkin voi yhdistää pienen kamman tai useamman vielä pienemmän pinnin.



Tyylisuunnista ylellisyys - isot säihkyvät korut ja koristeet,romanttisuus - pitsi ja tyllikoristeet/hunnut, mutta myös dramaattisuus -sulat ja hatut ovat nyt in. Paljon käytetään edelleen sulkaa, joko sellaisenaan tai yhdistettynä birdcage -huntuun. Sulkaan haetaan nyt myös enemmän vivahteita ja väriäkin, ei pelkästään valkoista säihkyvillä koristeilla.

Vintage on nyt mukana kaikessa tekemisessä ja muodissa mutta ennen kaikkea hääteemassa. Vintagetyylisiä koruja on paljon ja usein ne ovat sävyltään hieman tummempia ja puhutaankin ns. vintage hopeasta. Vintage -tyyliset korut ovat yleensä koukerokuvioisia,ornamettikoruja, massiivisempia muodoiltaan kuin modernit korut. Niissä on tietty menneen ajan tyyli ja henki vaikka koru sinällään olisi aivan uusi. Ja tietysti vuosikertaan liittyvät ominaisuudet.



Kruunuja käytetään hiuskoristeena, mutta kruunu ei välttämättä ole iso kimaltava strassitiara jollaisena sen ensimmäiseksi miellämme. Se voi olla myös kukista tai helmistä tehty päänympäröivä panta, joka painetaan päähän sellaisenaan tai hunnun päälle. Odottelen ihastuttavan bridal cap muodin rantautumista meillekin! ehkäpä jo pian saamme ihastella sitä klassisen hunnun vaihtoehtona.
Hiuskoristeita ja pukuja 20-luvun tyyliin <3 Kuva googlenkuva haku-pahoittelen tarkemman kuvalähteen puuttumista

Koruja ja koristeita löytyy useassa eri hintaluokassa ja koossa, nykytrendi arvostaa paljon laatua ja mahdollista kierrätystä. Koruja vaalitaan muistona ihanasta päivästä tai korua voi käyttää aina uudelleen joko sellaisenaan tai muokattuna. Tiarasta tai hiuskorusta saa myöhemmin esim. rintakorun, laukunkoristeen tai pukukorusta voi tehdä hiuskorun. Vaihtoehtoja on monia!

Ei kommentteja: