torstai 19. helmikuuta 2015

Lovebirds – käytettyjä hääpukuja


Mikään ei ole niin hyvä idea kuin idea joka hyödyntää ostajaa, myyjää ja kestävää kehitystä. Eikös niin? Seuraavana hääalan palveluntarjoajana esittelyvuorossa Lovebirds - käytettyjen hääpukujen liike Helsingissä. Tein liikkeenomistaja Hannalle muutaman kysymyksen mitä, miksi ja kenelle tämä palvelu on tarkoitettu?

Lovebirds sijaitsee Helsingissä, osoitteessa Runeberginkatu 35. Liike myy pääasiassa käytettyjä merkkipukuja, mutta mahtuu valikoimaan myös upeita hääkenkiäkin.  Lovebirds on asiakkaidensa rakastama liike, eikä ihme sillä toiminta-ajatus on asiakaspalvelua parhaimmillaan: Loistavan merkkituotteen voi saada omakseen murto-osalla uuden hinnasta. Kuten käytetyissä autoissa on puvuissakin kalleimmat kilometrit jo takana mutta tuote itsessään on kuitenkin yhtä hyvä kuin uusi.

Lovebirdsin toimintaidea on varastettu luvallisesti Jotain Käytettyä  tapahtumalta parisen vuotta sitten. Ensin liike oli ajateltu kokeiluluontoiseksi sesonkikaupaksi, mutta suuren suosion saavuttama Lovebirds täyttääkin jo kaksi vuotta ja on osa Töölön katukuvaa.

Minkälaista palvelua Lovebirds asiakkailleen tarjoaa? Liikkeessä on paikalla yksi tai kaksi myyjää päivästä riippuen. He auttavat pukujen sovituksessa, avustavat puvunvalinnassa ja kertovat muokkausmahdollisuuksista jne. Pukuihin voi tutustua vapaasti ja itsenäisesti valita niistä mieleiset sovitukseen. Kiireaikana joutuu varmasti hetken odottelemaan ja jonottamaan, mutta sovittamaan pääsee aina ilman sovitusaikaa.

Millä perusteella puvut valitaan valikoimaan? Voiko minkätahansa puvun tuoda myyntiin?
Puvut valitaan liikkeeseen tarkasti: puvun tulee olla puhdas, ehjä ja myyntikuntoinen sekä muodinmukainen. Yli 5 vuotta vanhoja pukuja ei otetan myyntiin ollenkaan. Pukujen myyntiaika vaihtelee paljon. Jollain puvuilla menee useita kuukausia että asiakas ja mieleinen puku kohtaavat. Joskus puvun uusi omistaja tulee sisälle liikkeeseen samalla ovenavauksella kuin puvun tuojakin. Tuolloin kysessä on rakkautta ensisilmäyksellä ja puku saattaa vaihtaa omistajaa ennenkuin se on ehtinyt Lovebirdsin pesulaan ja nettisivuille.

Miten toimia jos haluaa myydä puvun Lovebirdsissä? Lovebirdsissä liikkuvat parhaiten morsiuspuvut joiden hinta on 350-800 euroa. Kiinnostavimpia pukuja tällä hetkellä ovat liikkeistä ostetut merkkipuvut, teetetyillä puvuilla kysyntä on heikko. Pukujaan myyntiin haluavan tulee lähtettää ensin tiedustelu Lovebirdsiin sähköpostilla. Liitä postiin mukaan puvun kuva, hintatoive ja merkkitiedot. Lovebirdsistä saa vastausviestinä ajankohdan milloin puku kannattaa tuoda myyntiin.

Tankoja täytetään uusilla puvuilla sitä mukaan kun tarvetta ilmenee. Valikoima vaihtuu usein, sillä hääpukuja ei voi varata ja asiakkaat tekevät Lovebirdsissä nopeita päätöksiä. Tästä johtuen pukuvalikoima voi vaihtua kahdessa viikossa lähes kokonaan! Myynnissä oleviin hääpukuihin voi tutustua etukäteen netissä www.lovebirds.fi tai Lovebirdsin Facebooks sivuilla: https://www.facebook.com/pages/Lovebirds-H%C3%A4%C3%A4puvut-Juhlapuvut/140662752779234?fref=ts

Lovebirdsin ehdoton specialiteetti: Lovebirds on siron morsiamen unelmakauppa, sillä hääpuvuista löytyy paljon kokoja 30-36! Uskallamme väittää että meillä on Suomen suurin petite-morsiuspukujen valikoima, Hanna kertoo.

Eli kun etsit merkkipukua pienellä budjetilla kanattaa suunnata ensin Lovebirdsiin. Ja mitäpä niitä kalliita upeita pukuja kaapissa pitämään, kiertoon vaan, siitä hyötyy kaikki!


Lovebirds, Runeberginkatu 35, 00100 Helsinki


Ei kommentteja: