torstai 12. maaliskuuta 2015

Avaruusseikkailu - 2 v. juhlat




Syksyn alussa vietettiin myös nuoremman poikani synttäreitä. Teemaksi valikoitui hurmaava avaruusseikkailu ja tietysti kakku vaati kaverikseen jotain avaruuteen paremmin sopivaa. Mikseipä siis Rocky Road suklaapaloja. Niistä tulikin tosi herkullisia, nam!

RockyRoad  suklaapalat avaruusteemaisiin juhliin

150g tummaa suklaata
150g margariinia
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
noin 30 kpl vaahtokarkkeja
1dl suolapähkinöitä
pinnalle tummaa suklaata
kinuskikastiketta

Paloittele suklaa ja sulata margariini. Lisää suklaa ja sekoita kunnes sulanut. Sekoita joukkoon sokeri, munat ja jauho-leivinjauheseos. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan tai pellille. Paista keskitasossa n. 25 min. Pilko vaahtokarkit pienemmäksi saksilla ja sekoita pähkinöiden kanssa.  Ripottele paistuneen suklaapellin pinnalle ja laita takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi jotta vaahtokarkit hieman kovettuvat. Sulata loput suklaat ja valuta raidoiksi kakkulevyn pinnalle, lisäksi voi käyttää myös kinuskikastiketta. Anna jäähtyä ennenkuin leikkaat paloiksi.

Koristele Rocky Road suklaapalat avaruusaiheisilla kakkukoristeilla




Pieni päivänsankari on innostunut lentokoneista :)






Nuo koristeet, erityisesti lippuviirit ovat niin hauskoja että ne koristavat toisen pojan huonetta edelleen. Kaikki muukin käyttökelpoinen juhlakoriste säästettiin odottamaan seuraavia kemuja. Paperinen ei välttämättä tarkoita kertakäyttöistä. Tuskin kuitenkaan synttäreillä enää näitä käytämme mutta miksei vaikkapa Vappuna tai Uuden Vuoden juhlissa.


Ihania juhlia!


Ei kommentteja: