keskiviikko 31. elokuuta 2011

Vinkkejä hääpuvun valitsemiseen


Hääpuvut ovat aina ihania ja upeita. Miksi kuitenkin jotkut puvut näyttävät päällä paremmilta kuin toiset, vaikka kuvasta olisit voinut vannoa, että juuri se on unelmien hääpuku. Kysymys on mittasuhteista ja vartalonmuodosta.

Miten valita vartalonmuotoa parhaiten imarteleva hää- tai juhlapuku? Hääpuvuissa voidaan erillaista kaula-aukon ja helman muotoa käyttämällä häivyttää ja korostaa haluttuja vartalon kohtia. Samoin koristelun painottaminen sinne minne katseet halutaan kiinnittää on niitä pieniä neroja yksityiskohtia jotka tekevät ihmeitä. Tässäpä muutama vinkki.

Jos olet luontaisesti kurvikas (ja onnekas) tiimalasin muotoinen vartalotyypiltäsi, eli hartiat ja lantio on samanlevyiset ja vyötärö kapea näytä muotosi ja valitse alaosasta runsas vyötäröä korostava
trumpettimallinen tai hyvin runsashelmainen ballgown mallinen puku. Paljasta upeat muotosi vartalonmyötäisellä hääpuvulla. Jos olet pluskokonein tiimalasivartalo suosi A-linjaista pukua. Jos taas olet
hyvin pienikokoinen voit valita A-linjaisen tai trumpettihelmaisen puvun. Pitkälle tiimalasivartalolle suositellaan trumpettihelmainen puku.

Jos vartalosi on triangelin tai päärynän muotoinen, eli lantio on leveämpi kuin hartiat, suosi pukuja joiden muoto on A-linjainen (A-linja yleisesti ottaen on kaikkein suopein puvun muoto) tai pukeudu runsashelmaiseen ballgown tanssiaispukuun tai pehmeisiin, laskeutuviin materiaaleihin, jotka myös sopivat päärynävartaloiselle. Kiinnitä huomiota myös puvun yläosaan, sillä esimerkiksi halterneck kaula-aukko tasapainottaa ja pienillä hihoilla ja koristelulla puvun yläosassa huomio kiinnittyy, no yläosaan. Helman toispuoleinen yksityiskohtainen koristelu häivyttää lantiota. Esimerkiksi helmikirjotut puvut sopivat hyvin sekä pehmeiden että kovempien materiaalien kanssa käytettynä.

Omenavartaloisella ongelmakohdat ovat päinvastaiset kuin päärynävartaloisella, eli lantio on kapea mutta hartiat voimakkaat ja raskasrakenteiset. Suosi lyhyitä (tea-lenght) pukuja, sulkamaisia, röyhelöisiä, "rytättyjä" ja ylikorostetun runsaita alaosia A-linjassa tai ball gown mallisissa puvuissa. Myös laahus tuo lisää massaa
alaosaan. Vältä koristelua puvun yläosassa ja suosi koristelua puvun alaosassa ja lantiolla, mikä kiinnittää katseen pois ns. ongelmakohdista.

Suorakaiteen muotoinen vartalotyyppi on täydellisessä balanssissa eli hartiat, vyötärö ja lantio ovat lähes yhtä runsaat. Suorakaiteen muotoiselle vartalolle muodot ja vyötärö rakennetaan käyttämällä esimerkiksi sydämenmuotoisia päänteitä, koristeellisia vöitä ja runsaita, toispuoleisesti voluumia ja rakennetta hyödyntäviä helmoja. Puvuissa käytetään runsasta koristelua vyötäröllä. 



hieman trumpettimainen alaosa ja isot kirjailut tekevät puvusta mielenkiintoisen

upeasti vartaloa korostava malli on vartalonmyötäinen

hieman trumpettimainen alaosa

hääpukuja saa upeissa sävyissä! tässä shampanja

Pieniä yksityiskohtia sekä puvun ylä-että alaosassa

A-linjainen puku on suosituin ja suopein malli

trumpettihelmainen puku korostaa vartaloa hienosti

yksityiskohdilla voidaan katse kiinnittää haluttuihin kohtiin

sydämenmallinen ja koristeellinen yläosa korostaa ylävartaloa.


Ei kommentteja: