keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Häämeikki ja hääkampaus

Kuvaaja Hanna Anttila, Meikki/kampaus Ninka


Häämeikki on perinteisesti raikas, kevyehkö sekä romanttisen utuinen. Häämeikin tarkoitus on korostaa morsiamen parhaita puolia sekä häivyttää kohtia joihin ei haluta kiinnittää huomiota. Häämeikin tulee tukea morsiamen persoonallisuutta, "tuntua omalta". Tämän takia on tärkeätä tehdä meikistä ja kampauksesta koevedos ennen tärkeätä päivää. Koevedos on kevyempi, suuntaa-antava versio juhlapäivän meikistä ja kampauksesta. Käsityönä on vaikea tehdä kahta täysin samanlaista työtä, joten täydellinen versio jätetään tärkeään päivään. Pohjatyön ja meikkituotteiden tulee olla laadukkaita ja vedenkestäviä, pienet ilonkyyneleet tai taivaalta tulevat onnenpisarat eivät saa vaikuttaa lopputulokseen. Korostukset ja varjostukset tulee tehdä, mutta kevyellä kädellä. Korostuksilla ja varjostuksilla tuodaan paremmin kasvojen luusto esille, valolla häivytetään juonteita, varjolla kavennetaan kasvoja ja/tai piirteitä. Häämeikki on tavallaan kuvausmeikki jonka tulee olla hyvä myös päivällä ja iltameikkinä. Häämeikiltä vaaditaan siis paljon laadukkuutta ja monipuolisuutta.

Hääkampaus vaatii myös hyvän pohjatyön. Hiuksen käsittelemisen helpottamiseksi pohja usein rullataan vaikka hiukset olisivat kokonaan kiinni. Itse pidän kampauksista jotka ovat ns. liikkuvia, ei tärkättyjä, sellaisia joista näkee rentouden mutta joiden jokainen hiussuortuva on harkitusti ja kestävästi paikalleen asetettu. Kampauksen tulee olla tukeva, mutta ei kiristävä. Muista kertoa kampaajallesi jos kampaus ei tunnu hyvältä. Hiuskoruilla elävöitetään kampausta ja luodaan haluttua tyyliä. Jos hiukset ovat kokonaan tai osittain auki hiuskorut myös auttavat kampausta pysymään paikoillaan jos hääpäivä sattuukin olemaan tuulinen päivä.

Kampausta miettiessäsi kannattaa pitää mielessä tyylin yhtenäisyys. Tai tyyliä voidaan halutusti rikkoa ja luoda täysin oma tyyli. Tärkeätä on esimerkiksi painopisteiden asettelu, hiuskorun asettelu suhteessa muihin painopisteisiin yms. Tummassa hiuksessa näkyy parhaiten kampauksen muoto, joten kiinnitä huomiota painopisteisiin ja kampauksen kokoon valitessasi mieleisiä kampauskuvia. Vaaleassa hiuksessa sen sijaan näkyy paremmin yksityiskohdat, joten pienet kiharat ja yksityiskohtaiset asettelut kannattaa toteuttaa vaaleassa hiuksessa.


Hääkuvat ovat ihania! Ne ovat ikuinen ja vaalittu muisto elämän tärkeästä päivästä. Olen aina ylpeä saadessani olla osana toteuttamassa sitä. Ps. ethän kopioi kuvia! Lämpimät onnittelut rouvalle :)

Kuvaaja Hanna Anttila www.kuvapallo.fi
Hiuskoru www.ninka.fi
meikki/kampaus Ninka, Kuvaaja Hanna Anttila

Ei kommentteja: