keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Hiuskoristeiden valinta



Hiuskoristeen valinnassa noudatetaan ennen kaikkea omaa mieltymystä. Tärkeintä on valita hiuskoristeelle oikea paikka joka voi olla otsalla, niskalla, sivulla tai kampauksen päälliosassa. Koristeen sijoitteluun vaikuttaa koristeen käyttötarkoitus, koko ja kiinnitys. Jos koristeita on useampi niitä ei kannata sijoittaa liian lähelle toisiaan jotta vaikutelma on ilmava ja kevyt. Esimerkiksi useamman koristeen käytössä suositaan paritonta lukua joka on silmälle mielenkiintoisempi kuin parillinen luku. Samoin toimii koristeen sijoittelu epäsymmetrisesti. Mutta tämän päivän "muotisäännöt" on tehty rikottavaksi ja toimivat persoonan ehdoilla, joten mikä vain omaa silmää miellyttää on oikein.
Seuraavassa kuitenkin joitain mietittäviä seikkoja kun valitset hiuskoristetta.

Koristeella voidaan lieventää tai korostaa kasvojen muotoa. Se voi tukea jotain haluttua muotoa, esim jos puvussa on pyöreä yksityiskohta tai koriste myös hiuskoriste voisi olla pyöreä jne. Tai jos kampaus on muodoltaan pitkänomainen (esim. banaaninuttura) myös koriste voi tukea kampauksen muotoa.

Huomio hiuksen paksuus koristetta valittaessa: hennolle hiukselle pienempi ja kevyempi koriste, paksulle sopii suurempi ja raskaampi.

Saman koristeen erilaisella sijoittelulla saadaan aikaan hyvin erilaisia vaikutelmia ja tyylejä

Kuva Hanna Anttila, Meikki/kampaus/hiuskoru Ninka.fi

tai voidaan käyttää kampauksen takana kuten täällä

Tämä ihana Weisen kaksirivinen tiarapanta toimii myös kampauksen takaosassa nutturaa koristamassa.
Tykkään tästä ideasta paljon!


Ihastuttava kukkapanta nutturaa koristamassa tai kahdessa muussa täysin erilaisessa kampauksessa antaa ihan eri vaikutelman.

Kuvat Johanna Hietanen, Meikki/kampaus/korut Ninka.fi


Hiuskoru kampakiinnityksellä kannattaa suunnitella valmiiksi mihin kohtaan kampausta haluaa koristeen sijoittaa. Toki kohdan vaihtaminenkin onnistuu mutta silloin ei kannata tehdä pohjatyötä liian tiukkaan jotta sijoittelu useampaa kohtaan on mahdollista. Päätä etukäteen onko hiuskoriste kampauksen ns. mauste ja mielenkiintoinen yksityiskohta vai keskipiste jolloin koriste voi olla suurempi.

Meikki/Kampaus/korut Ninka.fi
Kuva Johanna Hietanen, Meikki/kampaus/korut Ninka.fi


Oih, tämä on yksi omista suosikeistani!
Klipsikiinnityksen ansiosta äärimmäisen helppo kiinnittää ja sijoitella kampaukseen ihan miten vain
yllä ja alla: Kuva Johanna Hietanen, Puvut Pukuni, Meikki/kampaus/korut Ninka.fi


Kuviani harkkakampauksista viime kesältä. Olispa jo kesä...

Tämä löytyy valikoimasta hieman pienemmässä koossa (n.12cm) täällä

Ei kommentteja: