maanantai 12. toukokuuta 2014

Juhlakampauksia polkkatukallePolkkatukan kampausvaihtoehdot ovat jossain määrin rajallisten tekniikoiden sisällä koska hiusmassan määrä niskassa on pienempi. Kiharrukset ja suoristukset, latvan taivuttaminen sisään ja ulospäin toimivat yleensä aina. Polkkatukassa lyhin hius löytyy yleensä alhaalta niskasta ja tämä jonkin verran rajaa kampauksen painopistettä yleensä alemmas.

Hyvin ja napakasti, graafisesti leikattu tai rikotusti pehmennetty polkkatukka on jo itsessään kampaus joka juhlaan kaipaa ainoastaan kunnon föönauksen, siloituksen tai "pörröttelyn" jolla nostetaan latvan liike esille.  Juhlaan kampaus voidaan koristaa hiuskorulla, esim panta tai kampakoru. Kun muistaa käydä tarpeeksi usein kampaajalla päivittämässä leikkauksen on kampaus aina valmis arkeen ja juhlaan.  Polkkatukkaa on kuitenkin hyvin monenlaista ja eri pituista. Klassinen Vidal Sassoon tyylinen Bob on graafisesti leikattu upea hiusmalli joka on kestänyt aikaa erittäin hyvin ja on aina edelleen muodikas ja katseet kääntävä kampaus. 

Kun polkkahiuksen pisin hius löytyy edestä hiusrajalta voidaan juhlaan tehdä etuosaan letti tai punos kuten kuvassa siskoni kampaus oli meidän häissä.Hieman pidemmälle polkkahiukselle hyvä vaihtoehto on perinteinen banaaninuttura modernilla twistillä kuten tein yksiin kuvauksiin toissa talvena. Tässä hiuksen pituus on noin leukaluulle ja hius massa on runsaasti.
Samalla tekniikalla kampauksen voi tehdä niskasta tiukemmaksi ja korostaa päälliosaa jolloin muodosta tulee pyöreämpi. Iso koru kruunaa näyttävän kampauksen

kuvat Atte Tanner


Klassikko kampaus polkkatukalle on lainekampaus joka on supertrendikäs 20-luvun tultua muodin tärkeimmäksi vuosikymmeneksi nyt häämuodissa! Tässäpä yksi 20 -luku tyylinen hääkampaus jonka tein polkkatukkaan viime kesänä. Tykkään eniten tehdä laineet kiharrusraudalla niin että osiot kiharretaan vastakkaisiin suuntiin ja jätetään puristusklipseille jäähtymään. Tai toinen suosikki on sormikiharoilla tehtynä mutta se on hieman hitaampi tekniikka.


Nutturakampaus polkkatukalle, painopiste sen mukaan missä on pisin hius joka kulkee pisimmän  matkan kampaukseen niin että siitä saa vielä taivuteltua nutturaan yksityiskohtia kuten kuvassa alla. Pituus hiuksella on n. olkapäille ja pisin hius on ylhäällä edessä. Hiukset on kiharrettu ja kiharat on koottu löysähkölle nutturalle ylös. Kampausta koristaa muutama "ruuvipinni" joka samalla nostaa kiharaa kivasti esille.


Olkapäille ulottuva polkkahius on myös tässä kampauksessa jossa pisimmät hiukset muodostavat kampauksen yksityiskohdat ja lyhimmät hiukset taipuvat pienehkölle niskanutturalle.Sadepäivän terkuin

Nina

4 kommenttia:

Tuulia kirjoitti...

Kiitos vinkeistä, moni postaa aina pitkien hiusten kampauksista mutta näistä harvemmin:)

Nina/Ninka kirjoitti...

Kiitos kommentista! Lupaan jatkossakin keskittyä postaamaan jotain hyödyllistä eri hiuspituuksille :)

Essi kirjoitti...

Kiitos paljon, vinkit tulivat tarpeeseen! :)

Nina/Ninka kirjoitti...

Hienoa! Kiitos postausvinkistä Essi :)