sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Asiaa hääkampauksesta

Hääkampaus ja korut viimeistelevät häätyylin. Tulevan vuoden suosituin hääkampaus on näillä näkymin rennon rustiikkinen niskanuttura jonka yksityiskohdat ovat viimestelemättömän näköisiä mutta huolellisesti aseteltuja ja tarkasti valittuja.
Rentous ja viimeistelemättömyys yhdistettynä juhlavaan muotoon ja kokoon sekä koristeltuna koru- tai kukkayksityiskohdin takaavaat katseita kääntävän ja kauniin lopputuloksen. Trendikäs letti toimii kampauksessa yhtenä yksityiskohtana tai letti voi olla koko kampauksen pohja.

Ohuestakin hiuksesta saadaan runsaannäköiset kunnollisella rullapohjalla ja tupeerauksella. Lettikampaus sensijaan vaatii auttamattomasti runsaasti "massaa" koska yhteen lettiin menee niin paljon. Tällöin ratkaisuna voisi olla lisäkkeet, ja myös lisäkeenä saatavat lettiyksityiskohdat!

Kampaus ja kuvat Nina Röntynen, Malli Kiia Kuru
Trendien ei tulisi vaikuttaa juurikaan kampauksen painopisteeseen vaan painopiste valitaan aina kasvoihin sopivaksi. Sen sijaan trendit käytännössä näkyvät eniten yksityiskohdissa ja muodossa, siinä minkälainen fiilis kokonaisuudesta tulee.
Myös vapaana laskeutuvat huolettomat lainekampaukset ovat saavuttaneet suuren suosion. Nämä rennot ja tyttömäisen romanttiset kampaukset koristellaan kukkaseppeleillä tai esim. helmistä valmisteltuilla uniikeilla seppeleillä joita valmistamme tilauksesta myös morsiamen toiveen mukaisesti. Helmiseppeleet ja kampauskoristeet taipuvat myöhemmin myös toisenlaisiin kampauksiin jatkokäyttöä ajatellen. Aukiolevat kampaukset ovat monen suosikki kuvissa mutta niiden käytännöllisyys ei aina helteellä tai tuulella ole taattu. Jos yleensäkin sipaiset pitkät hiukset ponnarille, aukioleva juhlakampaus ei välttämättä tunnu miellyttävältä pitkänä päivänä. Jos taas haluat kiinniolevan kampauksen, kannattaa miettiä ajoissa riittääkö omien hiusten pituus ja paksuus haluttuun lopputulokseen vai käytetäänkö jatkeita.

Klipsipidennykset ovat käteviä ja edullisia vaihtoehtoja kampauslisäkkeiksi. Koekampaukseen mentäessä olisi hyvä olla mukana ainakin käytettävät korut ja mahdollinen huntu, jotta niiden kiinnitykset voidaan sovittaa toimimaan yhteen kampauksen kanssa. Lisäkkeitä ehtii tarvittaessa hankkia vielä koekampauksen jälkeenkin, mutta mitä täydellisempi paketti on koekampaukseen mentäessä, sen selvemmän kuvan lopputuloksesta saa. Jos mielikuvaa halutusta kampauksesta ei vielä ole, niin hiuskorun avulla voidaan rakentaa kampaus tyyliin sopivaksi. Kuva puvusta, informaatiota kukkakimpun väreistä ja muodosta on hyvä kertoa myös kampaajalle ja meikkaajalle kokonaisuuden hahmottamista varten.

Koekampauksessa harvoin tehdään kampausta alusta loppuun asti, sillä pohjatöineen siihen menee aikaa todella paljon. Kahta samanlaista kampausta on yleensä mahdotonta tehdä edes samaan päähän, sillä hius käyttäytyy välillä hyvinkin erilailla. Koekampaus on konsultaatiotilaisuus jossa määritellään toiveet, mahdollisuudet ja kampaus tehdään ns. pikaversiona. Kokeillaan hiukseen sopivat tuotteet ja toimintatavat sillä ne ratkaisevat paljon siinä, kuinka paljon aikaa hääpäivänä kampaukseen menee. Eri kampaamoissa on erilaisia toimintamalleja mutta meillä toimitaan näin. Joskus haluttu kampaus on sellainen että joudun sen tekniikkaa omalla ajalla vielä miettimään mutta kun koekampauksen jälkeen tiedän miten hius reagoi tuotteisiin, niin hääpäivänä ei tule ongelmia sen kanssa.
Johanna Hietanen photography, Malli Johanna, MUAH minä, Korut Ninka.fi


Johanna Hietanen photography, malli Johanna, MUAH minä, korut Ninka.fiJohanna Hietanen photography, Malli Matilda, MUAH minä Korut Ninka.fi

Johanna Hietanen photography, Malli Matilda, MUAH minä, Korut Ninka.fi. Kukat Pitsi&Pippuri

Hiuskoruja käytetään paljon tuomaan kampaukseen juhlavuutta ja ryhtiä. Ne tukevat ja korostavat kampauksen painopistettä ja muotoa sekä ovat upeita katseenvangitsijoita. 
HIuskorun sopivuus kampaukseen kannattaa miettiä suhteessa kampauksen kokoon, jos kampaus on kovin suuri, pienet yksityiskohdat hukkuvat sinne evätkä pääse kauniisti esille. Sen sijaan voit käyttää useampaa kuin yhtä yksityiskohtaa jos isompi koru tuntuu liian massiiviselta. Muodinmukaisesti hiuskoru on sijoitetaan yhä useammin otsalle tai toispuoleisesti eteen kampauksessa. Tämä on hyvin kaunista varsinkin yhdistettynä pukuihin joiden selkäosassa on kauniita yksityiskohtia tai upea leikkaus. Kuitenkin hiuskorun sijoitteluun ei ole olemassa mitään sääntöjä vaan koru sijoitetaan siihen kohtaan kun se parhaiten istuu, kun lopputulos ei vaikuta ruuhkaiselta vaan tasapainoiselta, kohta on oikea. Täydellinen kohta on silloin kun se tasapainottaa muita yksityiskohtia ja muotoja tai lisää kiinnostavuutta ja haluttua fiilistä kampaukseen.

Johanna Hietanen photography, Malli Matilda, Muah Minä, Puku Stillisima, Korut Ninka.fi, Kukat Pitsi&pippuri

Kaikkien korujen ei tarvitse olla samaa sarjaa, esim korvakorut voivat hyvin olla helmikorut vaikka hiuskoru olisikin kristallia. Yksityiskohdat ovat mielenkiintoisempia kun ne eivät ole tismalleen samanlaisia!
Hyvä on kuitenkin muistaa yhtenäinen muotokieli ja korujen koko suhteessa muihin yksityiskohtiin. Tällöin kokonaisuus toimii yhteen kivasti. 

terveisin

Nina

Ei kommentteja: