keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Ravintola Hannes - tilausravintola häihin ja juhliin


Olimme tammikuussa tekemässä asustekuvauksia Ravintola Hanneksen tiloissa Lohjalla.
Ihastuin valoisaan ja viehättävään tilaan! Erityisesti peiliseinä toi kuvaukseen juuri kaipaamaani fiilistä.

Ravintola Hannes on lähellä kotiani, en kuitenkaan ole aiemmin vieraillut näissä viehättävissä tiloissa. Kun kyseessä on tilausravintola ei sinne hypähdetäkään hetken mielijohteesta, vai onnistuisiko sekin? Tein Ravintolan omistaja Hannu Harvalle pienen haastattelun:

Tilausravintola Hannes hoitaa ammattitaidolla upeasti pienten ja suurten ryhmien juhlat ja tilaisuudet sekä cateringinpalvelua uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla.

Tiloihin mahtuu noin 100 henkilöä, mutta tila on varattavissa myös huomattavasti pienemmille ryhmille. Mikäli olet järjestämässä isoja ja hulppeita häitä, kannattaa varaus hoitaa hyvissä ajoin, noin vuosi ennen. Pienemmille ryhmille varaukset voivat hoitua lyhyelläkin varoitusajalla. Hannes on hoitanut menestyksekkäästi cateringin kahden päivän varoitusajalla, joten aina kannattaa kysyä varaustilannetta!

Miten sitten luodaan täydellinen menu pienen tai keskisuuren budjetin juhlan kohokohdaksi? Hannes suosittelee hyödyntämään sesongin raaka-aineita, mieluummin laatuja vähemmän ja selkeitä raaka-aineita.Täydellisen menun ei tarvitse olla hummeria ja hanhenmaksapalleroita, jotka nekin kyllä onnistuvat tarvittaessa. Mikäli juhlissa on teema, menu laaditaan sen mukaisesti. 

Hanneksen bravuureja on useita. Omaa sydäntä lähimpänä hän mainitsee välimeren ruokakulttuurin, itse leivotut leivät, kakut, pullat ja pikkuleivät.

Ravintola Hanneksen idea syntyi aikoinaan jo Tampereella.. (kuvat lainattu www.hannes.fi)

Hanneksella on pitkä historia, yli 40 vuoden kokemus alalta. Ensimmäinen ravintola sijaitsi Helsingin Töölössä. 

Parhaat maut syntyvät lähiruoasta ja tuoreista raaka-aineksista, joten nykyään lohjalaisuus näkyy Hanneksen menussa aivan hurmaavalla tavalla! 

Liha tulee lähituottajilta, hunajaa naapurin mehiläispesistä, oman pihan omenat, marjat, raparperit, kirsikat ja luumut sekä metsävadelmat, ahomansikat ja maa-artisokat!
Keittiöpuutarhassa viljellään mausteyrtit kuten rosmariini, salvia ja minttu.
Kahvi on paikallisen paahtimon kahvia, lähipuutarhan salaattia ja lähivesien rapuja löytyy myös haluttaessa menusta. Naapurin viinirypäleistä tehdään ihanat menut, hillot ja hyytelöt.

Tarjoilua juhliin mietittäessä kannattaa varata aikaa Hanneksen tapaamiseen, jossa yhdessä ravintoloitsijan kanssa suunnitellaan upea ja herkullinen menu. 


Tätä kirjoittaessa tuli kyllä nälkä ja vesikielelle! Mietin jo muutaman vuoden päästä olevia isoja vuosijuhlia ja taidankin tietää mihin suuntaan silloin :)


Lisätietoja Ravintola Hanneksesta ja catering palvelusta löytyy täältä www.hannes.fi
Ei kommentteja: