keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Kampauksista ja hiuskoruista

Kampaus on kokonaisuus joka muodostuu ennen kaikkea kampauksen muodosta, eli koosta,sijoittelusta ja ääriviivoista. Myös kampauksen pinnanrakenne, kampaussuunnat ja hiusten väri vaikuttavat kampauksen kokonaisuuteen ja tyyliin.

Kampaussuuntien vaihtelu luo näyttävyyttä kampaukseen ja pinnanrakenteen yksityiskohdat (kiharat, letitykset, ladonnat) mielenkiintoisuutta. Vaikka kampaus olisikin muodikkaasti epäsymmetrinen sen kaikki elementit eivät saa liikaa painottua vain toiselle puolelle tai yhteenkohtaan.



Käytä hyväksesi hiuskoruja tasapainottaaksesi kampauksen muotoa ja kokonaisuutta sekä luodaksesi näyttävyyttä kampaukseesi. Hiuskoristeella ja sen asettelulla tuetaan siis kampauksen kokonaisuutta. Hiuskorun väri voi olla harmoninen hiustenvärin kanssa, se voi olla vastaväriä (esim punaiset hiukset- vihreä koriste) näyttävän ja mielenpainuvan kokonaisuuden saa myös isoilla kontrasteilla (mustat hiukset -valkoinen hiuskoriste). Paksuihin hiuksiin voit käyttää isompaa hiuskorua kuin ohuisiin kannattaa valita kevyempi ja pienempi hiuskoru. Vaaleat hiuskorut antavat kevyemmän vaikutelman kokonaisuuteen.
Hiuskoru voi myös jatkaa puvun yksityiskohtien teemaa, esim jos puvussa on pyöreä koriste hiuskoru voi myös olla pyöreä. Puvun materiaalista voidaan ottaa elementtejä ja muotoa myös kampaukseen ja koruihin ja näin saada niistä harmoninen kokonaisuus.







Kampauksen tulee aina sopia kantajansa persoonalliseen tyyliin. Kampaajasi osaa ehdottaa kasvojen ja vartalonmuotojen mittasuhteiden mukaiset parhaat kampauksen koot, sijoituskohdat, ja muodot. Kampauksen tulee sopia ennenkaikkea kasvojen muotoon, koska hiukset ovat lähinna kasvoja. Kampauksella kun voidaan vaikuttaa kasvojen ja vartalon muotoon korosten tai häivyttäen. Esim. pyöreäkasvoisen ei kannata valita muodoltaan pyöreää kampausta vaan pitkänomainen, myös kampauksen sijoittaminen esim. ylös mieluummin kuin taakse keventää kasvojen pöyreää muotoa.
Jos taas kaula on lyhyt kampauksen sijottaminen alas lähellä kaulaa vie automaattisesti katsetta alaspäin ja sitä kautta entisetään korostaa lyhyttä kaulaa. Nosta siis kampaus ylös ja jätä kokonaisuus kevyeksi ja ilmavaksi. Hiuskorut toimivat hyvänä katseenvangitsijana ja mielenkiintoisena yksityiskohtana kampauksessa ja tukevat kokonaistyyliä.



 Hiuskoruilla voidaan siis ohjata katsetta haluttuun kohtaan kampauksessa ja myös sillä voidaan vaikuttaa korostavasti tai häivyttävästi. Tärkeintä on siis valita hiuskorulle oikea paikka jossa se toimii kokonaisuutta tasapainottavasti. Kampauskoristeen ei saa olla myöskään liian suuri jotta se ei vie liikaa huomiota pois itse kampauksesta, Liian pieni koriste taas hukkuu jos satut omaamaan pitkät ja paksut hiukset ja haluat suuren kampauksen. Hyvä muistisääntö on että 2/3 kampauksesta tulee olla hiusta ja 1/3 koristetta.



 Kampausvalintoja pohtiessa on hyvä muistaa, että kampauksen tulee olla tilausuuteen sopiva ja mitä juhlavammasta ja virallisemmasta tilaisuudesta on kysymys tulee etikettisäännöt myös kuvioihin, eli tässä tapauksessa hiusten tulee siis olla naisilla kiinni. Häät ovat juhla joissa morsian saa päättää häätyylistään ja viimeaikoina ainakin minulta pyydetyt trendit ovat olleet sileät ja suuret nutturat isoilla koristeilla, toispuoleisuus isoilla koristeilla, epäsymmetrisyys, rentous, letit, keveys, liike ja keveys kampauksessa, kiharat, hiukset kokonaan tai osittain auki. Hunnut ja birdcaget ovat kasvattaneet suosiotaan. Ihanaa, birdcaget näyttävät niiiiiin hyvältä kuvissa, ne ovat yhtäaikaa vintagehenkisiä ja moderneja. Birdcagenhuntuosan voi vetää sivuun kun ei enää halua pitää sitä kasvoilla. Tai huntuosa voi olla erillinen kampauskoristeen kanssa, jolloin huntuosan voi ottaa helposti kokonaan pois.

Isot kristallikorut sopivat kun haetaan näyttävyyttä, helmet ovat klassikko jotka voivat hiuskorussa jatkaa vaikkapa puvun teemaa ja koristeita.Vintagehenkisyyttä saadaan hiuskoristeilla joissa on aavistus pitsiä ja/tai helmiä, birdcage verkkoa ja/tai pehmeämpää ivoryn sävyä. Vaikka hiuskoriste ei olisi tismalleen samaa sävyä puvun kanssa, eri valkoisensävyjen välillä kontrastit ovat hyvin pieniä ja tuskin huomattavia kun ne eivät ole suoraa kiinnit toissaan. Jos pukusi on sävyä diamondwhite valitse koristeen väriksi kuitenkin aina vähintäänkin valkoinen, ei ivory, sillä diamondwhite on ainut joka luo isompaa kontrastia ivoryn sävyn kanssa jos ivory sattuu olemaan vähänkään kellertävä.

 Usein kysytään mikä on liikaa, onko liikaa blingiä? liikaa koristeita? Voiko olla tiara jos on jo huntu? Voiko pieniä korukampaja olla useampi? tottakai. Useinkaan koristeita ei ole liikaa, sillä koristeiden sijoittelu ratkaisee ja muodostaa tasapainoisen kokonaisuuden. Ja oikeesti, häät ovat juhlat joissa blingiä saa kerrankin käyttää sydämensä kyllyydestä, joten anna mennä ja nauti :) kyse on Sinun päivästäsi ja Sinä päätät.


Ps. kuvat arkistostani etsitty joskus googlen kuvahaulla, joten ei mitään muistikuvaa lähteestä, pahoittelen.

Ei kommentteja: