lauantai 4. tammikuuta 2014

Meikkaus, valo ja kuva, part 1

Lupasin aikasemmassa postauksessa palata myöhemmin tarkistelemaan viimeksi tekemääni kuvausmeikkiä lähemmin. Tarkastellaanpa meikkiä valokuvassa eri valaistuksissa.
 
 Paras valo meikata on ehdottomasti luonnonvalo, sillä se tuo pienet ihovirheet esille sekä näyttää värit mahdollisimman oikeanlaisina. Koska värit syntyvät valosta, on värien oikeanlainen toistaminen yksi valokuvauksen mielenkiintoisista haasteista. Meikkauksessa sama haaste on läsnä: mitä vähemmän valoa sitä vähemmän väriä on nähtävissä ja valon muuttuminen muuttaa myös väriä. Kuvatessani ystävääni joitain viikkoja sitten kun maassa oli vielä kevyesti lunta ja valo oli kauniin sinertävä valo kuulaana pakkaspäivänä, huomasimme hyvinkin konkreettisesti miten suuri vaikutus valolla on siihen minkälaiselta meikki kulloinkin näyttää. Tietysti näin, mutta muistinvirkistämiseksi katsotaan tarkemmin:
 
Alla kuvissa malli ilman meikkiä tavallisessa huonevalaistuksessa sekä meikattuna "meikkivalossani" eli loisteputkivalossa joka on päivänvalonkaltainen kylmä valaistus.

 
 Ihanan mallini silmien väri tulee upeasti esille tässä meikissä (ja erityisesti alla olevissa kuvissa kylmässä luonnonvalossa). Silmät ovat luonnostaan väriltään sinivihreät, mutta meikin kuparikultavivahteet ruskeassa varjostussävyssä ja liikkuvan luomen vaaleassa beigesävyssä jossa on sekoitettuna hieman pinkkihelmiäistä, tuovat silmien oman sinisensävyn voimakkaasti esille. Silmämeikissä käytetyt sävyt Urban Decayn, The Naked palette, sävyt Virgin+Sin, Naked, Darkhorse+Half Baked
 
 
Alla sama meikki päivänvalossa kuvattuna ilman salamaa. Tai ei ihan sama sittenkään, huulipunan vaihdoin syvempään ja värikkäämpään sävyyn! Huulipunan väri näyttää kuitenkin kuvassa paljon tummemmalta ja selkeästi punaisemmalta kuin se oli luonnossa, eli tässä tullaan digikuvan ominaisuuksiin mm. punaisen värin osalta. Voimakkaat kontrastit erottuvat kameran linssin läpi kuvattuna korostuneesti,sillä värin kyky toistaa valoa vaikuttaa siihen miten väri nähdään. Punainen väri esimerkiksi toistaa valoa hyvin joten se näyttää kuvassa usein voimakkaalta. Kontrasteja voi toki käyttää aina tehokeinona, mutta häämeikissä kannattaa olla punaisen huulipunan kanssa varovainen sillä se voi näyttää todella voimakkaan punaiselta ja dominoivalta kuvassa. Jos taas haluat kuvassa kiinnittää tehokkaasti huomiota johonkin tiettyyn osaan, lisää punaista väriä. Esim vaaleaan kukkakimppuun muutama punainen kukka, punaisia asusteita ja juurikin tuo punainen väri huulipunassa.
Ps. kuvan hiuskoristeeseen voisi tummalle hiukselle vaihtaa tumman kiinnityksen, se on mahdollista uniikkikoruissa.
 
Alla kuva otettu vastavaloon ilman salamaa. Kuvaa on aavistuksen valoitettu lisää iphoto kuvankäsittelyssä ja sävyjä on kevyesti säädetty picmonkeyssa jotta kuvaan saatiin vähän vintagetunnelmaa.
 
 
 
Viimeinen kuva otettu salamalla sisällä hallissa johon valo tulee toisesta sivusta. Meikki ja kuva näyttävät kameran oman salaman kanssa vähän latteammilta, sillä kamerasta tuleva salama tasaa valoa kasvoille luonnonvalon lisäksi. Kontrastit korostuvat yhä mutta ei enää niin voimakkaasti koska taustassa on sekä tummia että vaaleita sävyjä. Valon vähtyessä tummat vivahteet alkavat kaikki näyttää mustemmilta eikä niiden sävyerot enää erotu.

Hiuskoriste täältä, korvakorut eivät vielä ole ehtineet päivittä kauppaan.


 Eli meikin suunnittelussa huomioi valaistus jossa meikkiä on tarkoitus käyttää. Hyvä huomioida myös se ettei päivänvalo "syö" meikkisävyjä yhtäpaljon kuin studiovalaistus ja keinovalo.
 
Hämärässä käytettävä meikki ei välttämättä tarvitse olla voimakkaampi vaan sävyt voivat olla tummemmat tai väikkäämmät kuin päivämeikissä. Päivällä olevaan juhlaan huolehdi meikkisävyjen hyvästä häivytyksestä jotta meikki näyttää pehmeältä vaikka sävyt olisivatkin voimakkaat. Näyttääksesi luonnolliselta vältä isoja kontrasteja meikissä eli vaihda musta rajaus ruskeaan tai harmaaseen, huulipuna vaaleampaan, jätä varjostukset ja aurinkopuuterit pois ja korvaa ne kevyillä korostuksilla ja pehmeällä poskipunalla.
 
 
Mukavia meikkihetkiä!
 
terkuin Nina
 
ps. muistithan osallistua hiuskoristekilpailuun täällä



Ei kommentteja: