torstai 1. joulukuuta 2011

Häämeikki ja -kampaus

Kuluneella viikolla suunnittelin ja toteutin kolme erilaista meikki-ja kampaustyyliä. Ajatus oli että kaikki sopivat hyvin erilaisille morsiamille häätyyliksi ja korostaisivat kantajansa parhaita puolia ja omaa persoonallista tyyliä. Ensimmäinen tyyli on hyvin glamour, naisellinen, romanttinen ja pehmeä. Meikissä on käytetty pronssin, kullan ja vaaleanpunaisen sävyjä. Rajaukset tehtiin mustalla ihan ensimmäiseksi jolloin ne antavat katseeseen hyvin intensiteettiä mutta jäävät pehmeäksi muun meikin alle. Käytän harvoin mustaa häämeikkiin välttääkseni kovaa vaikutelmaa. Hyviä rajausvärejä mustan lisäksi ovat tummavioletti, ruskea, vihreä ja ehdottomasti tummaharmaa. Hiukset kiharrettiin takaa ja kietaistiin löysästi nutturalle joka oli muodoltaan epäsymmetrinen ja johon kivan yksityiskohdan ja tasapainoisuutta saatiin hienolla isolla shampanjanvärisellä hiuskukalla. Otsahiukset muotoiltiin rennosti mutta veistoksellisesti kehystämään kasvoja. Käytössämme ei ollut hääpukua vaan musta iltapuku jonka kullanvärinen kuviointi antoi inspiraation kauniin kullanvärisiniin juhlakäsineisiin ja isoihin kristallikoruihin.



Toinen häätyyleistä oli kampauksellisesti kaikkein juhlavin iso nuttura. Koristelin nutturan letillä joka kiersi kampausta ja teki toiselle puolelle kivan yksityiskohdan. Toiselle puolelle käytettiin strasseista ja helmistä koottu hieno hiuskoru. Tummassa hiuksessa yksityiskohdat eivät erotu niin helposti kuin vaaleasta, kaukaa erottuu ainoastaa kampauksen muoto joten siihen kannattaa panostaa. Läheltä tärkeää on kuitenkin kampauksen pinnanrakenteen kiilto ja myös yksityiskohdilla voidaan leikitellä. Erityisesti hiuskorut tulevat tummassa hiuksessa upeasti esille ja antavat kampaukseen juhlavuutta.
Ajatus meikkiin lähti upean sinisiltä silmistä joiden hienoa vivahdetta haluttiin korostaa. Siniset silmät tulevat hyvin esille käyttämällä violetin eri vivahteita. Tekniikka on lähinnä smokey eyes -tekniikkaa sillä varsinaista valoväriä ei luomelle käytetty ollenkaan ja häivytykset tehtiin aina kulmaluulle saakka utuisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Myös alarajaukset tehtiin voimakkkaasti häivytteän violetilla luomivärillä. Pieneksi säihkyefektiksi lisättiin rajauksen päälle glitterrajaus sävy purpple. Myös huulimeikki oli vahva sillä henkilön oma väripersoona on vahva ja kestää, suorastaan vaatii värejä. Poskipunaksi käytettiin kevyesti roosanvivateista poskipunaa.
Tyyli viimeisteltiin Weisen musta/hopea koruilla ja tummanluumun sävyisillä juhlakäsineillä.



Kolmas tyyli sopii rock -henkiselle morsiamelle ja tiesin aluksi vain että haluan toteuttaa kampauksen jossa osa hiuksista on auki, mutta joka on silti hyvin juhlava. Tälläisessa kampauksessa tulee hyvin esille jos hiuksissa on joku mielenkiintoinen väritekniikka jota voidaan kampauksessa korostaa. Otsahiukset kammattiin siis isosti ylös antamaan kampaukselle muoto ja suunta. Päälliosan hiukset kiinnitetiin taakse ja koristeltiin usealla pienellä korukammalla. Loput hiukset suoristettiin ja ne saivat laskeutua vapaasti alas selkään.

Meikistä haluttiin voimakas ja näyttävä joten se toteutettiin mustan ja harmaan erisävyillä ja häivytettiin kulmaluulle hyödyntämällä helmiäissävyjä valkoista ja mustaa. Jos käyttää häämeikkiin mustaa luomiväriä on häivytyksissä syytä olla huolellinen jotta lopputulos on kuitenkin pehmeän oloinen. Rajauksilla korostettiin silmän kissamaista muotoa ja alarajaukset tehtiin luomivärillä häivyttäen. Huulimeikki on neutraali ja tasapainottaa kokonaisuutta. Koruiksi valittiin isot ja näyttävät korvakorut ja hieman hillitympi kristallikaulanauha Weiselta. Kaikki kuvien asusteet ja korut löytyvät verkkokaupasta www.ninka.fi
HYVÄÄ VIIKONLOPPUA!

Ei kommentteja: