sunnuntai 5. helmikuuta 2012




Vietin mielenkiintoisen viikolopun erään hiustenhoitosarjan tuotekehittelyn parissa ja voin todeta olevani hyvin realistisesti innostunut, sillä tämä shampoo teki mitä lupasi eikä sisältynyt mitään turhaa, ei pakkauksen raaka-aineissa eikä markkinointilauseissa. Kosmetiikka kun oikeasti on vain kemiaa kun siitä riisuu pois markkinoinnin luoman mystisen ja mielikuvin verhoillun hunnun. Jään mielenkiinnolla odottamaan tämän sarjan lanseerausta. Sanoisin että kyseessä on hyvä perustuote joka suomalaiselle hiukselle suomalaisten hiusasiantuntijoiden suunnittelema, eli juuri sitä mitä pitääkin.  Saimpa aiheesta vähän kimmokkeita tämänkertaiseen turinointiinkin joka siis olkoon talvitukka: kuivat, karheat, katkeilevat ja sähköistyvät hiukset...tai siis pintaraapaisu aiheesta.

Voihan pakkanen! miten vähentää hiusten sähköisyyttä, hmmm.
Seuraavassa varsinaisia vinkkejä kun ne joko toimii tai sitten ei, mutta useimmiten kyllä toimii :)
Käytä kosteuttavaa ja pehmentäviä tuotteita. On lähes yhdentekevää miten pitkä listä hienoja raaka-aineita shampoo pullo sisältää koska sisältö on kuitenkin 90% vettä ja peseviä tensidejä. Koska pesevät tensidit ensisijaisesti kuivattavat ihoa, tulisi kuivalle iholle valita pesuteholtaan mieto shampoo. Tälläisiä usein ovat esimerkiksi värihiuksenshampoot tai lastenshampoot.  Kosteuttavat ainesosat shampoossa ovat esim. panthenol (pantoteenihappo, B5 -vitamiini) ja rasva-alkoholi: cetearyl alcohol. Käytetyimpiä hoitavia ainososia hiustenhoitotuotteissa ovat vehnäproteiinit, silkkiproteiinit ja muut kasviproteiinit sekä aminohapot. Silikoni on vahvasti mainettaan parempi raaka-aine hiustenhoidossa; silottaa, kiillottaa, pehmentää, tekee suojaavan kalvon yms yms.
Silikonia on vesiliukoista ja rasvaliukoista ja on tärkeätä käyttää pesutehoista shampoota jos käyttää paljon silikonia tai muotoilutuotteita, koska muuten hiusten käsittely menee mielenkiintoiseksi jos ei näitä kalvonmuodostajia puhdista aina välillä kunnolla hiuksesta pois.

Eli hiuksen sähköisyyden vähentämiseksi on tärkeintä kosteuttaa hiusta. Tämän jälkeen muodostetaan hiuksen pinnalle kalvo joka ns. lukitsee kosteuden sisälle, vaikkapa voimakas muotovaahto. Voimakkaalla hiuskiintellä on myös sähköisyyttä vähentävä vaikutus joten hiukset kannattaa laittaa vaikka pipon päähän pistäisikin :)

Ja loppuun vielä muutama kuva kevään tulevista uutuuksista. Ne ovat aika namit.








Mukavaa alkavaa viikkoa! Toivotaan että se on edes vähän lämpimämpi..

Ei kommentteja: