maanantai 20. toukokuuta 2013

Hääkampaus-ja meikki koevedoksia

Minulla on aivan ihania asiakkaita <3
Viime lauantaina tein koevedokset meikistä ja kampauksesta  kahdelle hurmaavalle morsiamelle. Molemmilla oli mielikuva mitä haluavat ja minua erityisesti ilahduttikin kun inspiraatiokuvista löytyi yksi minunkin tekemä kampaus :)  Toiveena oli siis rennon romanttinen ja tyylikäs kiharanuttura jossa painopiste on sivulla, toisessa sivussa letti. Meikissä haettiin luonnollisuutta mutta rohkaisin morsianta kokeilemaan enemmän väriä joka sopii hänen aivan mahtavan upeaan omaan sävymaailmaansa. Hääpäivän meikkiin päädyimme kuitenkin pehmeämpään vaihtoehtoon joten ei tarkistella meikkiä tarkemmin vielä.
 
Koevedoksessa tehdään ilman siloitteluja ja pohjatöitä kampauksen painopisteet, hahmotelmaa yksityiskohdista sekä määritetään kiharan muoto yms. Meikin teen aina alusta loppuun mahdollisimman tarkasti jotta kotona voi rauhassa peilailla sekä testata meikin pysyvyyttä. Koemeikin jälkeisellä viikolla vielä viestitellään asiakkaan kanssa, että tehdäänkö jotain muutoksia esim meikki on tuntunut liian vahvalta tai pysyvyys ei ole ollut se hyvä. Yleensä pysyvyys on mitä parhain, se nimittäin on hyvinkin paljon kiinni tuotevalinnoista sekä siitä että valitsee tuotteiden koostumukset vastaamaan ihon tarpeita ja vaatimuksia, kuivalle iholle rasvaisempia tuotteita ja rasvoittuvalle mattapinnan antavia.
Näin pahinkaan helle tai kosteus ei pääse juhlijan meikkiä pilaamaan. Ja tietysti hääpäivänä käytetään erityiset pohjustus ja kiinnitysaineet meikille.
 
Ensimmäinen kampaus tarvitsee pohjatuotteiltaan sileyttä ja pintaa kiillottavia, siloittavia, kosteuttavia öljypohjaisia tuotteita luonnokiharan siloittamiseksi. Sekä hyvän kosteussuojan viimeistelytuotteilta (yleensä mitä vahvempi lakka sen voimakkaampi kosteussuoja. Toinen hyvä kosteussuoja luonnonkiharalle on jos muotoilutuotteessa on kitosaania koska se on joustava mutta kestävä)
 
Tumman morsiamen kampauksessa tulee rennon laineentyylistä kiharaa ja ns. solmutekniikalla tehty romanttinen mutta ryhdikäs niskanuttura. Ja ne silmät! morsiamen oma silmien väri on ruskea ja silmät isot joten meikissä korostettiin vahvasti silmiä joissa sävymaailma oli vaaleanpunaisen vivahteisen vaalean lisäksi harmaa ja musta. Näin saatiin upean utuinen ja romanttisenseksikäs silmämeikki. Huulimeikki pidettiinkin naturel-meikkinä jotta vaikutelma ei ole kova.
 
Hiuslaatu oli taas aivan täysi vastakohta ensimmäiseen, eli ei missään nimessä hoitoainetta ennen kampausta ja pohjalle voimakas muotovaahto sekä hiuspuuteri antamaan käsiteltävyyttä sekä edistämään tupeerauksen pysyvyyttä, eli hiuksen pinta on niin sileä ja lasimainen että se pyrkii suoristumaan.
 

Molemmillemmille morsiamille tulee pieniä muutoksia, toiselle kampaukseen ja toiselle meikkiin nyt haastattelun jälkeen eli koevedos on todella tärkeä tehdä ennen virallisia versioita. Erittäin hyvällä mielellä olen takaisin työmaalla, ihanaa päästä taas tekemään kampauksia ja meikkejä! :)

Ihanaa aurinkoista viikkoa!
 
MUISTA ARVONTA TÄÄLLÄ
 
terkuin Nina

Ei kommentteja: