keskiviikko 28. elokuuta 2013

Meikki ihotyypin mukaan

Heippa ja pahoittelut pitkästä hiljaiselosta. On ollut totaalinen blogilukko, vaikka paljon asiaa ja kuvia olisikin tuntuu ettei jaksa tarttua mihinkään, akkuja on ladattu ja hyvä niin. Nyt ajattelin postata aiheesta jota olen useamminkin sivunnut, nimittäin meikki ihotyypin mukaan. Se on kestävin meikki kaikista ja usein löytyy edullisimmistakin merkeistä supertuotteita kun vaan osaa valita ne juuri ihotyypin mukaan. Tällä kertaa käsittelyssä täysin vastakkaiset ihotyypit; kuiva iho ja rasvainen iho.

Ja ihotyyppi kyllä vaihtuu vuodenaikojen mukaan.. Se on yksi syistä miksi esimerkiksi häämeikin koevedosta ei kannata tehdä kuukausia ennen hääpäivää, toinen syistä on ihon kunnon lisäksi ihon sävy, sillä jos ihonsävyyn tulee muutoksia niin se vaikuttaa kaikkiin valittuihin väreihin ja miten raikkaana ja heleänä ne tulevat esiin. Eli jos olet suunnitellut ottavasi koevedoksen jälkeen suihkurusketuksen hääpäivää varten niin informoi meikkaajaasi siitä. Meikkaaja sen toki näkee hääpäivänäkin mutta tieto siitä että ihon sävyyn tulee muutoksia auttaa arvioimaan tuotevalinnat ilman yllätyksiä. Lopputulos on näin varmasti parempi.

kuivan ihon valinnat:

Kuivan ihon meikissä tärkeää on pohjustus hyvin imeytyvällä täyteläisellä kosteusvoiteella. Primerina voidaan käyttää mitä tahansa silikonipohjaista pohjustustuotetta. Mielestäni edulliset tuotteet näissä ovat yhtä hyvät tai lähes yhtähyvät kuin kalliimmat sisarensa sillä sisällössä ei ole useimmiten suuria eroja pakkauksesta riippumatta. Toki on ohuempia ja paksumpia koostumuksia mutta noin suurinpiirtein erot ovat hyvin pieniä.

Meikkipohjana kuivan ihon juhlameikissä voidaan käyttää ns. rasvavärejä eli hyvin pigmenttirikkaita rasvamaisia tuotteita kuten Joe Blasco, Ben Nye, Make up studio jne. Omasta meikkipakistani löytyy mm. Grimasin rasvavärit joiden hinta laatusuhde on oikein hyvä ja ne on helppo levittää eivätkä ole kovin vaikeita häivyttää. Rasvaväriä voidaan tarvittaessa ohentaa kevyemmäksi esim. sekoittamalla sitä valovoiteiseen. Mikäli käytät kuivalle iholla meikkivoidetta valitse kosteuttava tai heleyttävä meikkivoide, puuteria voit sipaista isolla sudilla kevyesti kasvoille, erityisesti t-aluelle tai jättää puuterin kokonaan käyttämättä. Puuterimaiset tuotteet nimittäin kuivattavat ihoa tehokkaasti joten vältä mm. mattameikkivoiteita ja talkkimaisia puutereita. Parhaiten kuivan ihon viimeistelee meikin päälle käytettävä kosteuttava suihke, omassa pakissani löytyy Urban Decayn all Nighter suihke mikä on mielestäni superhyvä juurikin kuivalle iholle.

Myös luomivärit ja poskipuna ovat kauneimmillaan kun ne ovat voidemaisia. Säästeliäin meikkaaja käyttää huulipunaa tarvittaessa voidemaisena poskipunana ja miksei tarvittaessa myös luomivärinäkin. Voidemaiset luomivärit eivät välttämättä kuivallakaan luomella pysy kokopäivää joten kannattaa käyttää silmämeikin pohjustustuotetta aina ensin. Kuiva iho ja kuivat huulet, voi huulimeikiksi valita värillisen huulikiillon kunhan muistaa rajauksena käyttää vedenkestävää rajausta niin lopputulos on pitkäkestoinen eikä väriä tarvitse lisäillä heti.

Rasvaisen ihon tuotevalinnat:

Pohjustus talineritystä hillitsevällä tuotteella ja rasvaisuutta sitovalla tuotteella esim. kevyt kosteusemulsio mm. Make up Studion sarjasta löytyy hyvä kosteusemulsio meikin alle. Primerina kannattaa kokeilla myös tuhkimotippoja tai erityisesti rasvaiselle iholla tarkoitettuja pohjustustuotteita. Tälläinen löytyy hyvä ja edullinen mm. Grimasilta. Niiden käytössä kannattaa olla kuitenkin varovainen ja muistaa että vähän on paljon.


Kuva tekemästäni silmämeikin koevedoksesta elokuulta.
Häämeikkiin lisättiin vielä ripsitupsut ja kulmat saivat uuden muodon.

 
Rasvaisella iholla ei tuotteiden ongelma ole niinkään levitys tai häivytys vaan kestävyys. Esimerkiksi silmäluomien pohjustus on tehtävä huolellisesti meikkipohjalla sekä pohjustustuotteella ja vielä puuterilla painellen. Myöskin rasvaiselle ihotyypille tyypillistä on suuret ihohuokoset jotka häivyttyvät parhaiten kun irtopuuterilla ja puuterivipalla huolellisesti painelee meikkipohjan kiinnityksen. Rasvaiselle iholle paras meikin viimeistelijä on vedenkestävä suihke, esim itsellä käytössä ja Ninkassa myynnissä tämä viimeistelysuihke.

Esimerkiksi normaalille iholle voidaan meikkituotteet levittää ainoastaan kasvojen keskelle, erityisesti t-alueelle josta ne häivytetään tasaisen ja kauniin meikin aikaansaamiseksi. Meikkiä ei siis tarvitse olla välittämättä koko kasvoilla ja esimerkiksi sekaiholle voidaan käyttää erityyppisiä tuotteita ns. täsmätuotteina. Häämeikki ei kannata olla mikään supermattainen, vaan hieman kiiltävä lopputulos on yleensä kauniimpi ja luonnollisempi. Ja jos kysytään jo häitään tanssineilta morsiamilta, että tuliko sitä meikkiä lisäiltyä illanmittaan, niin huulipunaa lukuunottamatta yleensä ei tarvitse kun meikkipohja on huolellisesti tehty oman ihotyypin tuotteilla.


Mukavaa loppuviikkoa!

terkuin Nina

PS. muuttoale -15% on voimassa vielä elokuun loppuun :)Ei kommentteja: