tiistai 17. syyskuuta 2013

Visiosta koruksiUniikkikoruja on syntynyt nyt vähän hiljempaan tahtiin viime aikoina. Korujen tekeminen vaatii tietynlaista keskittymistä ja inspiraatiota. Usein tulee inspiskohtauksia ja valmisteilla on useitakin koruja samanaikaisesti. Kun joku kohta tuntuu vaikealta, tai saa vielä loistavamman idean, jättää edellisen "lepäämään" ja tekee välillä toista korua. Tietty tunne ja fiilis välittyy valmiissa korussa, joten en koskaan tee korua huonolla tuulella. Toisaalta aina kun otan korun käteen ja alan sitä muokkaamaan tulen väkisinkin hyvälle tuulelle :) Nyt huomaan tyylin olevan enemmän boheemi mutta romanttinen kuin dramaattinen sillä koruissa on havaittavissa enemmän herkkyyttä ja pehmeitä sävyjä. Toisaalta jos onnistuu yhdistämään herkän romanttisen tyylin näyttävään dramaattiseen tyyliin niin ei siitäkään haittaa ole. Tai mikä milloinkin sattuu inspiroimaan. Kaikenkaikkiaan yritän varoa sitä että lopputulos ei ole tylsä tai kova.

Tässä allaolevassa korussa on ollut käytössä minulle suhteellisen uusi materiaali, nimittäin Coin pearl -helmet. Ne ovat kauniit mutta itse koen ne aika haastavaksi käyttää hiuskoruissa. Olen aiemmin valmistanut kerran hiuskorun näistä helmistä ja siitä tuli tämmöinen. Usein minulta kysytään kauanko yhden hiuskorun valmistaminen kestää. Siihen on vaikea vastata kun jätän usein työn lepäämään ennen viimeistelyä, jotta saan siihen vähän etäisyyttä ja pystyn tarkistelemaan sitä hieman kauempaa ja tekemään vielä tarvittavat muutokset muotoon. Pienet hiuskorut valmistuvat tietenkin nopeammin n. 2 -3 tuntia ja isommat noin 4-5 tuntia jos tekniikka on sellainen jota olen aiemminkin käyttänyt. Mitä useammasta käsinpunottavasta osasta on kyse, sen pidempi valmistusaika. Yhtään täysin samanlaista korua ei korupajastani valmistu. Kun käytössä on täysin uusia materiaaleja tai malleja teen ensin testi/kuvausversion korusta.
Ninka uniikkikorut
 
Hyvin innostunut olen tällähetkellä itse näistä hattukoruista. Tämän kuvan korua löytyy valmiina mutten vielä ole lisännyt sitä kauppaan.
 
 
 
Helmiä on ihana työstää ja ne taipuvatkin vaikka mihin muotoon. Tässä alla uusin hiuskoru mallini helmistä ja strasseista.
 

Teen koruista vain harvoin luonnosteluja paperille sillä materiaalit taipuvat ja muokkaantuvat käytössä parhaiten ja haluttu muoto hahmottuu pian. Korua voi joutua purkamaan ja viimeistelemään välillä pitkäänkin, mutta en silti pidä paperille luonnostelua tarpeellisena ellei sitten kyse ole tilauskorusta johon ei ole valmista mallia inspiraationa.
 
Materiaaleja minulle tulee paljon ulkomailta mutta melkein yhtä paljon myös Suomesta. Joskus löydän hyvää materiaalia kirpputorilta tai jostain vanhasta korusta. Itselle mielenkiintoisinta nykyään onkin tuo uusien materiaalien etsiminen. Lisäinspiraatiota suunniteluun saan jos tiedän mihin ja kenelle koru on tulossa, silloin saan usein ihan valtavan inspiraation ja korun tekemiseen voi mennä pitkälti yöhön ennen kuin maltan laskea sen käsistäni :)
 
 
koruterkuin
 
Nina
 
 

2 kommenttia:

Mirjam kirjoitti...

Oot kyllä tosi taitava, ihania koruja kaikki! Tuo viimeinen on ihan suosikkini, herkkä :)

Nina/Ninka kirjoitti...

Kiitos Mirjam <3 Tuli hyvä mieli Sinun kommentista!