tiistai 22. maaliskuuta 2011

Hää- ja juhlameikki osa 1 MEIKKIPOHJA


Ihaninta juhliin valmistautumisessa on tietysti se, että pääsee kauneusalan ammattilaisen käsittelyyn ja saa upean meikin ja/tai kampauksen. Aina se ei ole kuitenkaan mahdollista, joten tässäpä muutamia meikkivinkkejä, jotka käyvät sekä arkeen että juhlaan. Eli aloitetaan perusteista ja ensimmäisen vuorossa meikkivoiteen käyttövinkkejä!Meikkaus alkaa oikein valitusta meikkivoiteesta. Ilman meikkivoidetta kasvot imevät valoa. Tämä erottuu erityisesti valokuvista, ja osa valoa heijastavia pigmenttejä sisältävät meikkivoiteet tekevätkin valokuvista todella onnistuneen. Ns. lisäävät henkilökohtaista säteilyä. Tälläisiä pigmenttejä on esim. mineraalimeikeissä (mica). Tunnetuin valoa heijastava tuote on kuitenkin valokynä (Dior), jota pohjameikissä voi käyttää pienten juonteiden täyttämiseen ns. valoefektillä. Pienet rypyt voi myös tasoittaa runsaalla määrällä puuteria, mutta se on jo oma lukunsa, joten siitä lisää myöhemmin.

Tärkeintä meikkivoiteen valinnassa on väri. Minkälainen sävy sopii parhaiten omaan ihon sävyyn? Tärkeintä on että värin tulisi olla sopusoinnussa ihon luonnollisen värin kanssa. Suurimmalla osalla suomalaisista on hyvin vaalea, hieman kellertävä iho. Meikkivoiteen värin valinnassa kannattaa muistaa, että punakkuuteen taipuvainen iho tarvitsee keltapohjaisen meikkivoiteen. Keltainen pohjavoide tasapainottaa punaisuutta iholla. Keltainen pohjavoide on myös hyvä talven kylmässä, sinertävässä valossa. Mikäli iho on hyvin kalpea, eloton ja harmaa kannattaa suosia punapohjaista meikkivoidetta.

Parhaimpaan tulokseen pääsee vain kokeilemalla, koska jokaisella iho on erilainen ja käyttäytyy  eri tavalla erilaatuisten tai koostumukseltaan erilaisten ja erisävyisten meikkivoiteiden kanssa. Meikkivoidetta kannattaa kokeilla kasvojen iholle leukaperään ja kaulaan. Rajoja ei tule jos meikkivoiteen väri on oikea, se sulautuu oman ihon sävyyn rajattomasti. Usein tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla näkee kokeiltavan meikkivoiteen sävyä kämmenselkään. Tämä saattaa kuitenkin antaa harhaanjohtavan tuloksen, sillä usein käsi on tummenpi kuin kasvojen iho, myös ihon paksuus on erillainen ja saattaa vaikuttaa värin lopputulokseen. Usein näkee meikkivoidetta kokeiltavan myös ranteen sisäpuolelle. Siellä taas iho on hyvin vaaleaa, jopa vaaleampaa kuin kasvojen iho. Liian vaalea meikkivoide antaa nukkemaisen, vahamaisen elottoman näköisen lopputuloksen, joka ei missään nimessä ole eduksi.


Terveelle hyväkuntoiselle iholle kannattaa meikkivoidetta levittää vain ohuesti ja lopputuloksena on sädehtivät kasvot. Vaihtoehtoisesti voidaan meikkivoidetta sekoittaa kosteusvoiteeseen tai levittää meikkivoide heti kosteusvoiteen päälle. Tällöin lopputulos on ohuempi. Myös levittämällä kosteusvoiteen kostealla meikkisienellä lopputulos on ohuempi. Mineraalimeikessä lopputulos on päinvastainen, eli kostealla sienellä saat peittävämmän lopputuloksen.

Jos taas iho on huonokuntoinen tai on couperosa ihoa, peittävin lopputulos saadaan taputtelemalla meikkisienellä kohdat joita halutaan enemmän peittää. Varttuneelle ryppyiselle iholle kannattaa peitevoidetta käyttää vain tummiin kohtiin, kuten nenän ja silmän nurkka. Ei koskaan levitetä peitevoidetta isolle alueelle, jotta lopputulos säilyy luonnollisena.

Ei kommentteja: