keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

MEIKKIPOHJA osa 2 Peiteväri

Meikkaustapoja on varmasti yhtä paljon kuin on meikkaajiakin. Näin myös ihovirheiden peittämisessä. Osa suosittelee peitevoiteen levittämistä meikkivoiteen alle ja osa päälle. Me emme ota riskejä, vaan levitämme peitevärin sekä alle että päälle. Ja tähän on syynsä:


Pienet iho virheet näkee parhaiten ns. paljaalta meikkivoiteettomalta iholta jolloin peiteväriä ensin levitetään ihovirheiden päälle ohuesti, hieman taputellen.Tämän päälle levitetään meikkivoide. Näin siitäkin syystä, että mikäli meikkivoide päivän mittaa lähtee karkuun, eivät ihovirheet tule kuitenkaan esille. Peitevoiteena suositaan usein astetta vaaleampaa sävyä kuin meikkivoide. Esim. tummien silmänalusten peittämisessä (peitetään silmän sisänurkka) ja nenänpielet (sivulta) tällainen vaaleampi väri toimii hyvin.


Hyvä sävy peiteväriksi on astetta vaaleampi kuin meikkivoide.


Kun peitevoide on meikkivoiteen alla ei tule mitään rajakohtia vaan peiteväri häivyttyy samalla kun meikkivoide levitetään.Meikkivoiteen levityksen jälkeen käydään pohja vielä kertaalleen läpi. Tällöin esim. näppyjen päälle voidaan vielä kevyesti lisätä peitevoidetta. Peiteväriä ei pidä lisätä paksulti. Jos peiteväriä on monessa kerroksessa paljon, meikki lopputuloksena ikäänkuin tummuu näistä kohdista.

Ihon pienten epäkohtien häivytykseen on käytettävissä peitepuikkoja ja peitevärejä, joita voi olla fluideja tai rasvavärejä. Rasvaväri kestää kosteutta ja hikoilua paremmin ja on paksumpi. Peitevärin sävyyn vaikuttaa sekä käytetty meikkivoide että syyt, jotka halutaan peittää. Lisää peittävyyttä saa taputtelemalla meikkisienellä.


Tummia silmänalusia, verisuonia ja muita sinisävyisiä epäkohtia peittää parhaiten oranssi, ns. sinisen neutraloija, kun taas ihon punakkuutta, leikkausarpia ja punaisia jälkiä häivyttää vihreä, ns. punaisen neutraloija.

Peiteväri kannattaa silmänalusille ja näpyille levittää meikkisiveltimellä. Siveltimellä peiteväri tarttuu hyvin ja sillä on helppo päästä silmän sisänurkkaan. Peiteväri ei koskaan laiteta suoraan silmän alle, silmäpussien päälle vaan silmän sisänurkasta lähdetään viistosti häivyttämään alaspäin ja sivuille. Jos peiteväriä tulee silmän alle paksulti pienet juonteet ja rypyt tulevat esiin. Valokynää voidaan sitten lisätä meikkivoiteen päälle haluttuihin kohtiin tuomaan kasvoille valoa. Erittäin hyviä kohtia on juuri silmän sisänurkka, kulmaluu, amorinkaari, nenänvarsi, otsan ja leuan keskikohta sekä erityisesti poskipäät. Näitä kohtia usein halutaan kannattaa korostaa kasvojen mallin mukaan, mutta se on taas oma seuraava lukunsa...

Hyvä tapa levittää peiteväri on pienellä siveltimellä.Ei kommentteja: