keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Kampauskuvia

En tiedä lisääkö tieto tuskaa, ja onko minulla kohtalotovereita, sillä juhliin menossa mielestäni vaikeinta on valita kampaus! Ei sillä, ettenkö osaisi asiakkailleni suositella "sekuntinsilmänräpäyksessä" sopivaa ja hyvää kampausta, mutta kun on kyse "omasta päästä", en vaan osaa päättää...Hääpäiväksi otin sikakalliit pidennykset, jotka loppujen lopuksi olivat tarkoitukseensa turhat tilanteessa kun kaikki hiukset olivat lopulta kiinni..

Itselläni on viime aikoina ollut paljon morsiuskampauksia (sekä kaasoja ja muita juhlakaluja) joissa hiukset ovat ainakin puoliksi auki. Perinteisissä kampauskirjoissa tällaisia kampauskuvia on vähän, joten olen kehottanut etsimään mieleisiä kampauksia netistä. Tässäpä muuta suosituin!

 Pitkät hiukset ovat upeat auki. On kuitenkin hyvä jos sää on suosiollinen, ei tuulinen eikä kostea, jolloin kampaus säilyttää muotonsa koko juhlan ajan. Tällaisessa kampauksessa tärkeintä ovatkin yksityiskohdat ja voluumi! Erityisesti vaaleassa hiuksessa yksityiskohdat tulevat parhaiten esille. Sen sijaan tummassa hiuksessa kampauksen muoto on tärkeämpi.

Hiusta kiharrettaessa kampaukseen, on tärkeätä valita tarpeeksi voimakkaat, mutta joustavat pohjatuotteet. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi voimakas kampausvaahto tai -geeli on lämpöaktiivinen ja sen kalvonmuodostajat muuttuvat joustavaksi lämmönvaikutuksesta. Tällöin kampauksesta tulee kestävä mutta luonnollinen. Hyviä tuotteita kampauksen pohjalle on esimerkiksi Sim Forme muotoiluvaahto tai -geeli. Schwarzkopf Osis -sarjasta löytyy myös hyviä erityisesti kiharoihin tarkoitettuja muotoilutuotteita.

 Kiharaa kannattaa tehdä muutamaa eri kokoista: tiukempaa ja löysempää, "vapaampaa" kiharaa. Eli vaikka kiharat kammataan auki ja kampauksesta tulee pehmeän luonnollinen tämä tiukempi kihara pitää muotonsa paremmin haastavissakin olosuhteissa (pieni kosteus ei haittaa vaikka sattuisi hikoilemaan tai taivaalta onnenpisaroita putoilemaan).

Hyvä on myös nostaa osa kiharoista ylös kiinni (kuten viereisessä ja kuvassa alla), tällöin kampaukseen saadaan runsauden ja liikkeen lisäksi myös muotoa. Mielestäni myös kampauksen juhlavuus lisääntyy. Koruja tai kukkia kannattaa suosia. Myös tiara sopii erittäin hyvin tällaisiin kampauksiin.Huomaa jakauksen paikka: onko jakaus sivulla vai laskeutuuko otsatukka otsalle (ylimässä kuvassa), onko se vedetty tiukasti taaksen, kevyesti tupeerattu taaksepäin (alla) vai keskijakauksella kuten vieressä. Nämä seikat vaikuttavat ratkaisevasti kampauksen fiilikseen, eli koekampauksessa kannattaa kokeilla useampaakin vaihtoehtoa.

Mikäli päädytään siihen, että kasvoille putoilee "vapaita" hiusosiota, se tekee mielestäni hieman "tyttömäisemmän" ja rennomman fiiliksen.

Viimeaikoina huomattava trendi on ollut ns. sivuponnarit ja kuten tässä
vieressä kampaus suunta on suunnattu sivulle. No tämä ei kuitenkaan ole paras esimerkki näistä sivuponnari kampauksista, joten niihin palataan vaikka taas myöhemmin. Tämä trendi ei tunnu vielä nimittäin laantuneen..

Tämä viereinen kuva (oliko muistaakseni TS-salongin tekemä) on ihana esimerkki upeasta kiharasta. Kiharan pinta kannattaa aina viimeistellä esimerkiksi kiiltovahalla, jolloin pinnasta tulee sileä ja kihara "erottuu" kauniisti. Vaikka kyseessä olisi minkälainen voluumipörrö, kannattaa osa pinnan kiharoista erotella kiiltotuotteella, se antaa kokonaisuuteen tyylikkään vaikutelman.
Ihania kampaushetkiä! Mikäs sen mukavampaa kuin kokeilla erilaisia
kampauksia ja nähdä itsensä uusin silmin :)

Ei kommentteja: