keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Silmämeikki häämeikkiin ja juhlameikkiin

Silmämeikki on ehkäpä meikkaamisen taidoista haastavin. Tärkeintä on hyvä pohjustus. Silmäluomen pohjustamiseen on omia tuotteitaan, jotka kiinnittävät puuterimaisen/jauhemaisen luomivärin erittäin hyvin. Myöhemmin keväällä verkkokaupastamme löytyy tällainen supertuote jonka hinta-laatusuhde on loistava! Mikäli et kuitenkaan halua sijoittaa erikoistuotteeseen kannattaa pohjustus tehdä hyvin huolellisesti ensin meikkivoiteella ja lopuksi irtopuuterilla painellen. Ennen luomivärin levittämistä käy vielä kerran puuterilla liikkuvaluomi läpi! Irtopuuteria kannattaa meikissä muutenkin käyttää ihan reilusti, sillä kiiltävä iho näyttää väsyneeltä ja kiireiseltä. Puuterilla voidaan myös täyttää pienet juonteet. On kuitenkin varottava ettei puuteria käytetä liikaa juuri silmän alle, sillä siellä se korostaa juonteita inhottavasti. Pohjustuksen jälkeen olet valmis valitsemaan silmämeikin värit!

Silmien värillä on suurin vaikutus siihen minkälaisia värejä silmämeikissä tulee ja kannattaa käyttää. Lisäksi myös persoona ja mitä halutaan korostaa. Häämeikissä on tärkeää tavoittaa morsiammen oma tyyli. Meikki voi olla trendikäs, dramaattinen, naturel, tyttömäinen tai meikki voi korostaa juhlien teemaa. Kannattaa pitää ohjesääntönä sitä että morsiammen tulee näyttää upealta ja itseltään. Sulhasen tulee tunnistaa morsiammensa alttarilla eikä pelästyä liian vahvaa meikkiä. Liian vähän meikkiä ei sekään ole hyvä juttu, mikä näkyy erityisesti valokuvissa, koska valokuva aina hieman vie meikin tehosta. Lisäksi suurin osa häävieraista katselee ja kuvaa morsianta hieman kauempaa. Tärkeintä on kuitenkin morsiammen omat toiveet ja se että hän viihtyy meikissään ja tuntee sen omakseen.

Silmämeikissä käytetään yleensä silmien värin sukulaisvärejä tai vastavärejä. Sukulaisvärit ovat lähellä silmän omaa väriä, esimerkiksi sinisille silmille sinistä tai vihreää, vihreille silmille vihreää tai ruskeaa yms. Ruskealle silmälle käyvät kaikki värit. Sukulaisväreillä saadaan aikaan pehmeä lopputulos, kun taas vastaväreillä saadaan hehkua ja näyttävyyttä silmämeikkiin. Varo kuitenkin liian suurta kontrastia tai meikki näyttää kovalta. Meikissä voidaan tasapainoisesti käyttää sekä sukulais- että vastavärejä jolloin lopputuloksesta saadaan samaan aikaisesti pehmeä ja pystytään korostamaan silmien omaa väriä ja saamaan siihen eloa. Silmämeikissä, kuten oikeastaan kaikessa meikkauksessa leikitellään valon ja varjon vaikutelmalla. Liikkuvalle luomelle yleensä lisätään valoa ja ulkonurkkaan haetaan varjoa, ns. dramatiikkapistettä. Hyvä häivytys on hyvän silmämeikin kulmakiviä!


Siniselle silmälle hyviä värejä ovat sinisen eri sävyt, turkoosit ja violetit. Harmaa silmämeikki on antaa hyvin pehmeän ja utuisen vaikutelman, mutta voi sellaiseen olla liian tylsä. Käytä mausteen vastavärejä kuten ruskean sävyt, oranssit, persikka, kulta ja kupari. Ruskeiden silmien sukulaisvärejä ovat erisävyiset ruskeat, terrat ja persikka, ja vastaväreinä ruskeita silmiä korostavat sinisen, turkoosin ja luumun sävyt. Vihreiden hyviä meikkisävyjä ovat sinisen, keltaiset ja vihreän sävyt, ja vastavärejä ovat roosat, punavioletit ja purppurat. Yleensä violettiin tai siihen vivahtava ruskea antaa kivasti potkua kaiken värisille silmille. Yleisohjeena voidaan pitää myös sitä, että mitä tummempi on silmien väri voidaan käyttää tummempia sävyjä.

Muihin kuin morsiamen silmämeikkiin voidaan pitää yleisohjeena, että asu ja silmämeikki ei tulisi olla samaa väriä, jottei tule ns. ylipukeutumista. Esimerkiksi mikäli juhlapuku on punainen, hyviä meikkivärejä ovat silmämeikkiin ruskea ja huulipunaksi violetti. Ryppyisille luomille voidaan käyttää helmiäistä ns. hyvällä maulla ja kannattaa välttää helmiäisen levittämistä suoraan liikkuvalle luomelle, koska se helposti karkaa luomivakoon ja saa luomen näyttämään entistä ryppyisemmältä. Roikkuva luomi hyötyy ripsipidennyksestä, ripsien taivutuksesta tai ripsipermanentista. Nämä ovat hyviä lifting- keinoja samoin kuin kulmakarvojen meikkaaminen. Syvällä oleva silmä meikataan käyttämällä paljon valkoista ja vaaleita luomivärejä myös helmiäistä. Atooppiselle iholle sensijaan ei kannata käyttää helmiäisvärejä. Mutta mikäli iho on huonossa kunnossa tai akne, valitse oranssi ja hyvin kiiltävä huulipuna, paljon huulikiiltoa. Se vie tehokkaasti huomion pois ongelmakohdista.

Ei muuta kuin meikkailemaan :)

Ei kommentteja: