tiistai 24. toukokuuta 2011

Fiiliskuvia erillaisista koristeluista

Myönnettäköön nyt että oon jäännyt aivan koukkuun hääohjelmiin. Sunnuntaisin hemmottelen itseäni katsomalla putkeen Neljät häät Suomessa, Britanniassa ja Amerikassa. Viikolla pitää vähintäänkin nauhottaa hulluna häämekkoon ja luxus häät. Ihan kivoja ideoita häihin ja juhliin ohjelmista toki voi saada, mutta tärkeintä on tietysti fiilis. Se kutkuttava jännitys ja ilon ja riemun määrä mitä yhteen ohjelmaan saadaankaan mahtumaan. Ja toki ohjaaja muistaa lisätä mukaan myös hieman dramatiikkaa...että ihan mielenkiinnolla sitten taas ensi torstain neljät häät ohjelmaa odottamaan.. mainospätkän mukaan onkin tulossa varsin mielenkiintoinen jakso...

Tässäpä muutamia ideoita somisteiksi.
Värien loistoa tässä välimerellisessä somistustyylissä

 Käytä värejä rohkeasti! Juhliin yleensä mielletään valkoinen pöytäliina, mutta jos somistusbudjetti on niukka saat tilaan tunnelmaa helposti panostamalla värilliseen pöytäliinaan jota voi korostaa vaikkapa vastavärillä olevalla servetillä! Vihreää voi korostaa fuksialla, Sinistä oranssilla, Keltaista violetilla tai mitä ikinä keksitkään!

Somisteita voi olla eri tasoissa tuomassa juhlapöytään näyttävyyttä. Laita pöytäliinan alle jokin korotus, esim kirjoja jotka nostavat koristetta esille paremmin. Käytä pöydällä esimerkiksi liuskekiveä saadaksesi kynttilöille eri korkeuksia. Osa kynttilöistä voi olla sijoitettuna massiiviseen tai korkeaan kynttilänjalkaan ja osa esim. tuikkukynttilöitä.

Ehkä mielenkiintoisin pöytäkoriste oli eräissä Amerikkalaisissa häissä joissa pöytäkoristekukkien maljakoissa uiskenteli kultakaloja...en suosittele, mutta ideahan sekin. Pöytien nimeämisessä sen sijaan voi käyttää luovia ideoita vallan villisti. Samaisissa häissä oli pöydät nimetty treffien mukaan ja jokaisessa pöydässä oli oma tarinansa joka kertoi parin historiaa. Ihana ajatus, rakastuin.
Mikäli juhlatila on korkea voit yrittää saada kattoon roikkumaan koristeita. Tallaisina voidaan käyttää esimerkiksi näyteikkunasomistuksessa käytettyjä "kuplia" joiden sisällä voi olla ns. ikitulella varustetut led kynttilät tai teemaan sopiva koristus esim. perhoset, kukat, enkelit yms.

Myös valoilla voidaan seiniin ja kattoon heijastaa kuvioita jos vaan mahdollista toteuttaa.

Jos pöytäkoristeina käytetään isompia elementtejä, esim tekojalokivia, kristalleja voidaan niidenkin alle sijoittaa ikituli eli led kynttilä. Se hiejastaa kivasti ja luo tunnelmaa. Samaa ideaa voidaan käyttää vaikkapa kakun koristuksissa, mutta siitä lisää myöhemmin.


Myös minimalistinen ja raikas koristelu sopii useisiin kevät ja kesähäihin. Esimerkiksi valkoisen eri sävyillä ja tekstuureilla leikittelemällä luodaan kivaa tunnelmaa ja syvyyttä tilaan hienostuneesti.


Teemavärejä miettiessä kannattaa ottaa yksi mausteväri joka on hieman voimakkaampi ja korostaa muita värejä raikkaasti.  Sitä ei kannata kuitenkaan viljellä kuin hyvin hienovaraisesti ettei mene överiksi. Esimerkiksi kulta sopii tehosteväriksi paremmin kuin pääväriksi. Päävärinä voidaan käyttää vaikkapa valkoisen eri vivahteita tai vaikkapa sinisen.

Pöytäkoristeena voi käyttää valkoisen liinan päällä eri väristä kaitaliinaa ja siihen lisätä tylliä sekä muutaman kukan tai koristetimantin sinne tänne. Alla on iloiteltu mustan ja pinkin sävyillä luomaan erikoinen ja mieleenpainuva kattaus...Kukat voidaan asettaa erikoiseen maljakkoon tai kuten tässä monikerroksiseen pikkuleipä vai kakkutarjottimeen?

 Syksyn häihin löytyy ihania somisteita luonnosta kuten värikkäitä lehtiä, oksia, hedelmiä, marjoja sekä tietysti lisätään paljon kynttilöitä! Ihanaa suunnittelua! Eikä pelkästään häihin vaan kaikkiin juhliin voidaan luoda ihanaa tunnelmaa panostamalla kattaukseen ja somistukseen. Nam :) Ps. kuvat ovat englanninkieliseltä sivustolta brides.com.


Ei kommentteja: