lauantai 21. toukokuuta 2011

Meikki mustavalkoiseen kuvaan

Mustavalkoisessa kuvassa on huomioitava meikin suhteen monia asioita. Tässä käsitellään enemmän muotikuvan kuin hääkuvan meikkiä. Mustavalkoiseen hääkuvaan on hyvä muistaa että meikin olisi syytä olla hieman vahvempi kuin juhlameikki, jotta valot ja varjot erottuvat. Meikkiväreinä mustavalkokuvaan käytettään pääasiassa valkoista, mustaa ja punaista. Pohja saa olla paksumpi kuin normaali juhlameikissä, korostukset ja varjostukset on syytä tehdä huolellisesti ja voimakkaampana kuin normaali juhlameikissä. Meikkipohjan väri oman ihon värinen tai astetta vaaleampi. Vanhemmalle ihmiselle voidaan käyttää sävyttävä päivävoide, mikäli ryppyjä on paljon. Muista meikata myös korvat ja nenänpielet, kaikki mitä kuvassa näkyy on syytä meikata ainakin puuterilla. Jos meikkipohja on paksu levitä meikkisienellä tai siveltimellä lyhyin vedoin jottei tule raitoja. Painele meikkipohja, luomet ja huulet irtopuuterilla huolellisesti ennen siirtymistä silmämeikkiin.

Liikkuva luomi pohjustetaan valkoisella. Mikäli silmiä on tarkoitus korostaa voidaan valkoinen luomiväri jättää voimakkaan näköiseksi tuomaan valoa luomella ja silmää paremmin esiin. Häivytysten kanssa ei tarvitse tälläkertaa nyhjäillä..Levitä mustaa luomiväriä alakulmasta vinosti ylös häivyttäen kohti luomivakoa saadaksesi aikaan vinosilmä mallin. Käytä  mustan luomivärin häivytykseen ruskean ja harmaan sekoitusta luomiväristä. Vaikka meikki on selkeämpi kuin värikuva meikki, on kuitenkin syytä häivyttää hieman. Myös puuteria voidaan käyttää apuna häivyttämisessä. Haluttaessa voit lisätä kulmaluulle vielä valkoista luomiväriä, valoa. Eye-liner saa olla voimakas. Jos tarkoitus käyttää irtoripsiä, levitä ensin rajaukset, taivuta ripset ja sen jälkeen aseta ja mittaa irtoripset, leikkaa ylimääräinen pois,kiinnitä ja levitä vielä eye-liner ja mahdollisesti ripsiväriä päälle. On tärkeätä käyttää ripsiväriä huolellisesti myös omien ripsien päälle, koska jos kuvassa katsotaan alaspäin näkyy jos ei ole ripsiväriä levitetty päälle. (voit myös käyttää mustaa nestemäistä rajausta ripsien päällä). Ripsivärissä ei tarvitse säästellä!

Harjaa kulmat ensin alaspäin saadaksesi kulmille hyvät "rajat". Levitä kulmiin musta, ruskea tai harmaa luomiväri tai näiden sekoitus vinolla siveltimellä. Levitettyäsi värin harjaa kulmat taas ylös, suihkauta hieman lakkaa ripsiharjaan ja harjaa kulmat muotoonsa.

Huulipuna on mustavalko kuvausmeikissä hyvä olla tummapunainen tai jopa vihreä. Mikäli huulia ei haluta korostaa voidaan toki käyttää vaaleampaakin punaa. Huultenrajoja voidaan siistiä vielä pohjavärillä.
Oheinen kuva vuodelta nakki, jotain koulutöitäni...

Ei kommentteja: